search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:39
MENU CLOSE

Κομισιόν προς Τουρκία: Είναι καιρός η Άγκυρα να μας πει τι ακριβώς θέλει

09.11.2016 12:53
Κομισιόν προς Τουρκία: Είναι καιρός η Άγκυρα να μας πει τι ακριβώς θέλει - Media

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκρινε «μία στροφή προς τα πίσω» της Τουρκίας ως προς την εκπλήρωση των κριτηρίων ένταξής της στο ευρωπαϊκό μπλοκ, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ελευθερία της έκφρασης και το κράτος δικαίου, σύμφωνα με την έκθεση προόδου που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Υπάρχει μία σοβαρή στροφή προς τα πίσω κατά τη διάρκεια του χρόνου που πέρασε στον τομέα της ελευθερίας της έκφρασης», αναφέρεται στην έκθεση στην οποία υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτει απερίφραστα την θανατική ποινή.

«Είναι καιρός η Άγκυρα να μας πει τι ακριβώς θέλει. Πρόκειται για μία δοκιμασία της αξιοπιστίας της, αλλά και την αξιοπιστίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν παρουσιάζοντας την έκθεση της Κομισιόν.

«Η Τουρκία, ως υποψήφια χώρα, οφείλει να εκπληρώσει τα υψηλότερα κριτήρια επί των οποίων έχει δεσμευθεί και επί των οποίων δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμβιβασμός», πρόσθεσε ο Γιοχάνες Χαν.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα κληθεί να αποδεχθεί τις συνέπειες εάν αποφασίσει να σταματήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας στις δηλώσεις Χαν.

«Εάν καταφύγουν σε τέτοιους τρόπους, θα πρέπει να υποστούν και τις συνέπειες», δήλωσε ο Ιμπραΐμ Καλίν σε συνέντευξή του στο A Haber. «Εάν η ΕΕ απειλεί με πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αυτές οι απειλές δεν περνούν εδώ».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:39