search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:40
MENU CLOSE

Βουρκωμένη η Χίλαρι αναγνώρισε την εκλογική της ήττα

09.11.2016 15:26
Βουρκωμένη η Χίλαρι αναγνώρισε την εκλογική της ήττα - Media

 

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον αναγνώρισε την εκλογική της ήττα από τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ και προσφέρθηκε να συνεργαστεί με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο.

«Χθες την νύχτα συνεχάρην τον Ντόναλντ Τραμπ και προσφέρθηκα να εργαστώ μαζί του για το καλό της χώρας μας. Ελπίζω ότι θα είναι ένας επιτυχημένος πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς», τόνισε συναισθηματικά φορτισμένη η πρώην υπουργός Εξωτερικών σε υποστηρικτές της και στελέχη του επιτελείου της σε ένα ξενοδοχείο του Μανχάταν.

«Δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλαμε ή (το αποτέλεσμα) για το οποίο εργαστήκαμε τόσο σκληρά και λυπάμαι που δεν κερδίσαμε αυτές τις εκλογές (διότι δεν πείσαμε) για τις αξίες που μοιραζόμαστε και το όραμα που έχουμε για την χώρα μας» τόνισε η Χίλαρι Κλίντον.

Η ίδια ωστόσο τόνισε ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση κατέδειξε ότι οι ΗΠΑ είναι «πιο διχασμένες απ’ όσο πιστεύαμε». Ωστόσο, όπως επισήμανε, οι ψηφοφόροι μίλησαν.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο πρόεδρός μας. Του χρωστάμε να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και μια ευκαιρία να κυβερνήσει» την χώρα.

Ήταν η πρώτη φορά που η Χίλαρι Κλίντον μίλησε δημοσίως μετά την ανακοίνωση της ήττας της. Εμφανίστηκε στην αίθουσα ενός ξενοδοχείου στο Μανχάταν, σε μικρή απόσταση από τον χώρο όπου επρόκειτο να γιορτάσει τη νίκη της, εφόσον οι δημοσκοπήσεις δεν είχαν σφάλει σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Η ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας έχει «ιερή αξία» στην αμερικανική δημοκρατία, υποστήριξε η πρώην υπουργός, που δεν τα κατάφερε να εκλεγεί η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ήταν ενδεχομένως η τελευταία ευκαιρία της έμπειρης πολιτικού να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές και η Χίλαρι Κλίντον, ηλικίας 69 ετών, αναγνώρισε ότι τα χθεσινά αποτελέσματα ήταν οδυνηρά και ότι εκείνη απογοητεύτηκε.

«Είναι οδυνηρό και θα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα» τόνισε η πολιτικός.

«Αλλά θέλω να θυμάστε το εξής: η εκστρατεία μας δεν είχε ποτέ να κάνει με ένα πρόσωπο ή με μια εκλογική αναμέτρηση. Είχε να κάνει με την χώρα που αγαπάμε και με το πώς θα οικοδομήσουμε μια Αμερική που θα είναι ελπιδοφόρα, δεν θα αποκλείει κανέναν πολίτη και θα είναι καλόκαρδη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:39