search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:08
MENU CLOSE

Ομπάμα: Tώρα όλοι στηρίζουμε τον Τραμπ

09.11.2016 17:12
Ομπάμα: Tώρα όλοι στηρίζουμε τον Τραμπ - Media

 

«Τώρα όλοι στηρίζουμε τον Ντόναλντ Τραμπ για να επιτύχει (…) στο τέλος της ημέρας, είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα» δήλωσε από τον Λευκό οίκο ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών.

«Την επόμενη ημέρα των εκλογών πρέπει να θυμηθούμε ότι είμαστε στην ίδια ομάδα. Δεν είμαστε ούτε Δημοκρατικοί ούτε Ρεπουμπλικανοί, είμαστε πρώτα πατριώτες, Αμερικανοί και θέλουμε το καλύτερο για αυτή τη χώρα. Αυτό είπα στον Τραμπ και αυτό άκουσα από εκείνον, και με ενθάρρυναν τα λόγια του. Αυτό χρειάζεται η χώρα. Μία αίσθηση ενότητας, σεβασμού στους θεσμούς και σεβασμό απέναντι στους άλλους. Ελπίζω έτσι να ξεκινήσει η προεδρία του», επεσήμανε.

Στη συνέχεια, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον, υποστηρίζοντας ότι δεν κάνει φοβερή πρόγνωση, επαναλαμβάνοντας αυτό που είπε χθες, ότι «o ήλιος θα ανέβει το πρωί όποιον και να εκλέξει ο Αμερικανικός λαός». 

«Κάλεσα τον Ντόναλντ Τραμπ αύριο (Πέμπτη) στον Λευκό Οίκο για να μιλήσουμε για μια ομαλή μετάβαση εξουσίας που αποτελεί θεμέλιο λίθο για την αμερικανική δημοκρατία. Δεν το κρύβω ότι έχουμε σημαντικές διαφορές, και με τον πρόεδρο Μπους (το νεότερο) είχαμε, αλλά ο Τζορτζ Μπους ήταν γενναιόδωρος και επαγγελματίας και συνετέλεσε στην ομαλή μετάβαση της εξουσίας. Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο μια ιστορική μετάβαση εξουσίας. Η προεδρία, και η αντιπροεδρία, είναι μεγαλύτερη από όλους μας», πρόσθεσε. 

Ο απερχόμενος πρόεδρος μίλησε και για την εκλογική μάχη που έδωσε η Χίλαρι Κλίντον: «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος γι’ αυτή… Ήταν φοβερή πρώτη κυρία, και δεν μπορούσε να είναι καλύτερη υπουργός Εξωτερικών». 

«Έχουμε αφήσει έργο στον επόμενο πρόεδρο, όλοι πρέπει να είναι υπερήφανοι για ό,τι έκαναν… πρέπει να κοιτάνε ψηλά», υπογράμμισε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24