search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:18
MENU CLOSE

Πέντε χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα: Οι πρώτες εικόνες από τον πυρηνικό αντιδραστήρα (Video)

11.11.2016 06:49
Πέντε χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα: Οι πρώτες εικόνες από τον πυρηνικό αντιδραστήρα (Video) - Media

 

Πέντε χρόνια μετά τη διαρροή του πυρηνικού αντιδραστήρα Νο.1 στο πυρηνικό εργοστάσιο στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, ο πυρηνικός αντιδραστήρας αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά.

Η εταιρεία διαχείρισης του εργοστασίου αφαίρεσε χθεςτο τελευταίο προστατευτικό που είχε τοποθετήσει ως προσωρινό μέσο περιορισμού της μόλυνσης. Με τη χρήση γερανού η εταιρεία διαχείρισης αφαίρεσε τα τελευταία 18 προστατευτικά πάνελ που είχαν τοποθετηθεί γύρω από τον πυρηνικό αντιδραστήρα, με τις εικόνες από το σημείο να δείχνουν το μέγεθος της υλικής ζημιάς. Καθένα από τα προστατευτικά πάνελ ζυγίζει περίπου 20 τόνους και τοποθετήθηκαν στον χώρο τον Οκτώβριο του 2011.

Τώρα που τα επίπεδα ραδιενέργειας έχουν πέσει,  η εταιρεία διαχείρισης του αναμένεται να ξεκινήσει εργασίες για τον μόνιμο αποκλεισμό του σημείου.

Η διαρροή στον πυρηνικό αντιδραστήρα προκλήθηκε τον Μάρτιο του 2011 εξαιτίας σεισμού που σημειώθηκε στην περιοχή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24