search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:20
MENU CLOSE

Την παράταση των συνοριακών ελέγχων αποφάσισε η Σουηδία

11.11.2016 11:38
Την παράταση των συνοριακών ελέγχων αποφάσισε η Σουηδία - Media

Η σουηδική κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει προσωρινά τους συνοριακούς ελέγχους για τρεις ακόμη μήνες, επικαλούμενη ανησυχία για την εθνική ασφάλεια, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών σήμερα.

Η Σουηδία έκανε μια στροφή 180 μοιρών πέρυσι έπειτα από δεκαετίες γενναιόδωρης μεταναστευτικής πολιτικής, εισάγοντας συνοριακούς έλέγχους και αυστηρούς κανόνες για την παροχή ασύλου, αφού 163.000 άνθρωποι υπέβαλαν αιτήσεις το 2015.

«Οι απειλές για την εθνική μας ασφάλεια που υπήρχαν τη χρονική περίοδο κατά την οποία πήραμε την αρχική απόφαση εξακολουθούν να υφίστανται», δήλωσε ο Άντερς Ίγκεμαν στο σουηδικό ραδιόφωνο.

Η παράταση των συνοριακών ελέγχων μετά τις 12 Νοεμβρίου που έληγαν αρχικά απαιτεί την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι Βρυξέλλες είχαν ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο ότι μπορούν να δικαιολογηθεί η παράταση των συνοριακών ελέγχων.

Η Γερμανία, η Δανία, η Νορβηγία και η Αυστρία είναι οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες εντός της ζώνης Σένγκεν που έχουν θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα μετά την περσινή μεγάλη αύξηση στην εισροή προσφύγων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15