search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:24
MENU CLOSE

«Easy rider» με Harley ιερέας του Βόλου – Σάλος με την μετάθεσή του (Photo + Video)

11.11.2016 17:00
«Easy rider» με Harley ιερέας του Βόλου - Σάλος με την μετάθεσή του (Photo + Video) - Media

 

Η καθημερινότητα του πατέρα Γεώργιου Δεληκώστα, ο οποίος είναι 46ετών, έχει γαλάζια μάτια, οδηγεί μηχανή Harley και καπνίζει πίπα έχει αναστατώσει μέρος της Εκκλησίας, διχάζοντας το ποίμνιο.

Οι… διαφορετικές συνήθειες του πάπα-Γιώργη δεν άρεσαν σε κάποιους κληρικούς, γι’ αυτό και αποφάσισαν να τον εξορίσουν, στέλνοντας τον από την Παναγία Τρύπα στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Κάτω Γατζέας, σε εκκλησία δηλαδή που είναι στη μέση του πουθενά πάνω στα βουνά!

Ένας ακόμη παράγοντας που συνέβαλε στον εξορισμό του γαλανομάτη παπά, όπως είπαν στην εκπομπή του Ε, «Tatiana Live», είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος ιερέας φέρεται να κάνει εξορκισμούς!

Η είδηση της απομάκρυνσης του ιερέα προκάλεσε μεγάλο σάλο στα social media, με εκατοντάδες πιστούς να χρησιμοποιούν ακόμη και υβριστικά σχόλια κατά της απόφασης της Μητρόπολης.

Ο αντισυμβατικός –σύμφωνα με τα πρότυπα της ιεροσύνης- ιερέας που ξεκίνησε να εργάζεται στην Ιερά Μητρόπολης Δημητριάδος το 1999, συμπληρώνει ήδη δύο χρόνια στην Παναγία Γορίτσα (Τρύπα).

“Αν φύγει ο παπάς θα πεθάνουμε”

Κάτοικος Βόλου που μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, δήλωσε ότι «αν φύγει ο παπάς, θα πεθάνουμε όλοι μας! Είναι ο καλύτερος πάτερ! Είναι κακό που έχει μηχανή; Να παίρνει και λίγο αέρα! Λύνει και τα μάγια», ενώ κάποιοι πιστοί υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος ιερέας έχει καταφέρει να φέρει τη νεολαία στην εκκλησία, με κάποιους άλλους πιο συντηρητικούς ωστόσο να παίρνουν το μέρος της Εκκλησίας!

“Δεν μετατίθεται για τη Harley και τις… πίπες”

Για τη μετάθεση του ιερέα, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος επιχείρησε πάντως να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος δήλωσε στην εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, ότι «ο π.Γεώργιος μετατίθεται διότι αναλαμβάνει άλλη Εκκλησία» και πρόσθεσε ότι «η Μητρόπολη αποφασίζει πού θα υπηρετούν οι ιερείς», προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες που υπάρχουν. O υπεύθυνος Τύπου της Μητροπόλεως, π.Επιφάνειος Οικονόμου, τόνισε ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα του επισκόπου να τοποθετεί τους κληρικούς του σε ναούς, όπου πιστεύει, κατά την ποιμαντική του κρίση, ότι θα αποδώσουν καλύτερα και θα καλύπτονται οι ποιμαντικές ανάγκες της κάθε περιοχής».

Πηγή: star.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:24