search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:23
MENU CLOSE

Έκρηξη με νεκρούς σε βάση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

12.11.2016 06:59
Αφγανιστάν: Επανεκκίνηση διαπραγματεύσεων μεταξύ Ταλιμπάν και Καμπούλ ενώ η βία αυξάνεται - Media

 

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν σήμερα νωρίς το πρωί σε επίθεση εναντίον της αεροπορικής βάσης του ΝΑΤΟ στην πόλη Μπαγκράμ, περίπου 5ο χλμ βόρεια της Καμπούλ, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι αντάρτες Ταλιμπάν.

“Μηχανισμός εξερράγη στην αεροπορική βάση στη Μπαγκράμ, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν”, ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ χωρίς να διευκρινίσει τις εθνικότητες των θυμάτων. “Δίνουμε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες και ήδη διενεργούμε έρευνα”.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που προκάλεσε “πολλά θύματα στις τάξεις του αμερικανού εισβολέα”, όπως είπε.

Η αεροπορική βάση στη Μπαγκράμ είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική αμερικανική βάση στο Αφγανιστάν και φρουρείται πολύ αυστηρά. Είναι επίσης η βάση της αποστολής Resolute Support υπό το ΝΑΤΟ.

Ο Ουαχίντ Σεντίκι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Παρουάν όπου βρίσκεται η Μπαγκράμ, δήλωσε ότι ένας καμικάζι ανατινάχθηκε κοντά σε μια τραπεζαρία, μέσα στη βάση. “Δεν γνωρίζουμε την ταυτότητα των θυμάτων αλλά ο δράστης ήταν ένας από τους Αφγανούς που εργάζονται εκεί”.

Ο Αμπντούλ Σοκόρ Κοντόσι, κυβερνήτης της Μπαγκράμ, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τουλάχιστον τρεις είναι οι νεκροί και 13 οι τραυματίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:21