search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:42
MENU CLOSE

Η Διεθνής των μούτρων…

12.11.2016 10:18
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ - Media

 

Στη χώρα μας όπου διαθέτουμε συμβούλους στρατηγικού σχεδιασμού επιπέδου Καρανίκα και «προοδευτικούς» αναλυτές-υμνητές του Στάλιν, έχουμε την τριτοκοσμική συνήθεια να ισοπεδώνουμε τα πάντα:  έτσι, έχει επικρατήσει μια παιδαριώδης όσο και επικίνδυνα αφελής προσέγγιση – ότι τα πρόσωπα δεν παίζουν δα και σπουδαίο ρόλο και δεν αλλάζουν τις καθεστηκυίες πολιτικές όσον αφορά στην προεδρία των ΗΠΑ. Που σημαίνει ότι τα πρόσωπα δεν διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ιστορία, παρά μόνο οι σκοτεινές δυνάμεις ή οι λαϊκές μάζες… Αυτή η αφελής αντίληψη έχει επικρατήσει ως μια «προχωρημένη» προσέγγιση γενικής αποδοχής. Εν πάση περιπτώσει, αυτές οι απλοϊκές γενικεύσεις  συμβαίνουν στις υποσαχάριες Δημοκρατίες (σαν και τη δική μας)… 

Αντίθετα, στον προηγμένο κόσμο που διαθέτει την ικανότητα του κριτικού πνεύματος, ανησυχούν ιδιαίτερα για την επικράτηση Τραμπ. Πληροφορούμαστε από το Spiegel ότι ο Στέφεν Μπάνον (τον οποίο χαρακτηρίζει ως έναν από τους πλέον επικινδύνους Αμερικανούς πολιτικούς), ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του ιδιορρύθμου δισεκατομμυριούχου προέδρου, προαλείφεται για πρωτοκλασάτο στέλεχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Το δημοσίευμα εμφανίζει τον Στέφεν Μπάνον ο οποίος διευθύνει και το ακροδεξιό διαδικτυακό πόρταλ  Breitbart News σαν το δεξί χέρι του Τραμπ. Μόλις τον περασμένο Αύγουστο, ο Τραμπ τον έχρισε υπεύθυνο της  προεκλογικής του εκστρατείας και αυτός την απογείωσε με τα γνωστά μισαλλόδοξα, εθνικιστικά, ρατσιστικά μηνύματα που επεξεργάστηκαν  μαζί. Το Spiegel τον χαρακτηρίζει χολερικό, απρόβλεπτο και βίαιο. Το 1996 τον κατήγγειλε η πρώην γυναίκα του για ενδοοικογενειακή βία και πολλές δημοσιογράφοι και συνεργάτιδές του για βίαιη σεξουαλική παρενόχληση.

Αυτό το αμφιλεγόμενο μούτρο, λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, συγκροτεί οργάνωση δημοσιογράφων, προσώπων με πολιτική εξουσία και διάφορων σκοτεινών τύπων για την επικοινωνιακή και γενικότερη ενίσχυση του AfD, του ακροδεξιού κόμματος της Γερμανίας, του Front National της Λεπέν και άλλων δεξιών λαϊκίστικων κομμάτων και οργανώσεων. Στόχος είναι η ενδυνάμωση των ακραίων δυνάμεων στην Ευρώπη με κρυφή ατζέντα την αποδυνάμωση της ΕΕ… 

Όπως γίνεται φανερό, εκτός του ότι όλοι οι πρόεδροι δεν είναι ίδιοι, τα  σενάρια είναι δυσοίωνα και αν επιβεβαιωθούν, θα σηματοδοτήσουν μια σειρά πολύ αποκαρδιωτικών εξελίξεων.

Δεν είναι διόλου τυχαία η δήλωση του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ του SPD: «Ο Τραμπ είναι μια προειδοποίηση για μας… Είναι ο επικεφαλής μιας νέας αυταρχικής και σωβινιστικής Διεθνούς…». 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:40