search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:45
MENU CLOSE

Η κόλαση των προσφύγων της Ειδομένης σε γκαλερί της Νέας Υόρκης (Photos)

12.11.2016 13:05
Η κόλαση των προσφύγων της Ειδομένης σε γκαλερί της Νέας Υόρκης (Photos) - Media

 

Χιλιάδες ρούχα, παπούτσια, φωτογραφίες, άρθρα, ό,τι θυμίζει την κόλαση των προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη, εκτίθενται στο “Αυτόματο Πλυντήριο” του εικαστικού ακτιβιστή Ai Weiwei.

“Πήγα στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη…άρχισα να τραβάω φωτογραφίες, να καταγράψω τη στιγμή….  Όταν αρχίσαμε να φιλμάρουμε στην Ειδομένη, το πρώτο πράγμα που παρατηρήσαμε ήταν άνθρωποι που προσπαθούσαν ν’ αλλάξουν ρούχα. Τα ρούχα που φορούσαν από τη Συρία, βρεγμένα και σκονισμένα απ’ το δύσκολο ταξίδι στη θάλασσα, πάνω από βουνά και μέσα από δάση. ” σχολίασε ο Κινέζος καλλιτέχνης.

“Όταν υποχρέωσαν τους πρόσφυγες να εκκενώσουν την Ειδομένη και να κατευθυνθούν σε άλλους καταυλισμούς, πολλά από τα υπάρχοντά τους αφέθηκαν πίσω. Έφτασαν φορτηγά, τα φόρτωναν πάνω, να τα πάνε σε χωματερή. Αποφάσισα να εξετάσω κατά πόσον μπορούσαμε να αγοράσουμε κάποια ή να τα συλλέξουμε, για να μην καταστραφούν. Μεταφέραμε στο στούντιό μου στο Βερολίνο ένα ολόκληρο φορτηγό τέτοια υλικά, χιλιάδες κουβέρτες, ρούχα, παπούτσια, όλα απίστευτα βρώμικα. Πλύναμε τα ρούχα και τα παπούτσια προσεκτικά, ένα, ένα. Κάθε είδος ρουχισμού πλύθηκε, στέγνωσε, σιδερώθηκε και καταγράφηκε. Η δουλειά μας ήταν ίδια με τη δουλειά σ’ ένα αυτόματο πλυντήριο” κατέληξε”.

Το Laudromat εκτίθεται έως τις 23 Δεκεμβρίου, στην γκαλερί Deitch Projects, στη Νέα Υόρκη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:35