search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:50
MENU CLOSE

Συρία: Σφοδρές μάχες σε Χαλέπι και Ράκα (Video)

12.11.2016 17:42
Παγκόσμιο σοκ: Ομαδικός τάφος με δεκάδες πτώματα σε γήπεδο ποδοσφαίρου στη Ράκα - Media

 

Μια συνοικία στο δυτικό Χαλέπι έθεσαν υπό τον έλεγχο τους οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ. Πρόκειται για μια περιοχή που είχαν καταφέρει να ανακαταλάβουν οι αντάρτες κατά την πρόσφατη αντεπίθεση τους.

Ο κυβερνητικός στρατός υποστηριζόμενος από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εντείνει τις προσπάθειες του, προκειμένου να εκδιώξει τους αντάρτες σε ένα από τα πλέον αιματηρά πεδία του πενταετούς εμφυλίου πολέμου.

Στο μέτωπο της Ράκα που οι αραβοκουρδικές δυνάμεις, μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών, έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχο τους ένα χωριό σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων βόρεια της πόλης.

Η επιχείρηση «Οργισμένος Ευφράτης» υποστηρίζεται από τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού, υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ βρίσκεται ανοιχτά των συριακών ακτών, ενισχύοντας σημαντικά την στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή.

Πηγή: Euronews

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:50