18/01/2019 07:07:45

Αυτά είναι τα 6 πιο βρώμικα σημεία αεροπλάνων και αεροδρομίων (Photos)

Σοκάρουν τα λόγια γνωστού σεφ για τα παιδιά του: «Λέω στην αεροσυνοδό να μην αφήσει τα σκασμένα να με πλησιάσουν»  - Media

 

Αναρωτιέστε ποια είναι τα βρώμικα σημεία σε αεροπλάνα και αεροδρόμια; Η ιστοσελίδα Travelmath.com έστειλε έναν μικροβιολόγο να πάρει 26 δείγματα από πέντε αμερικανικά αεροδρόμια των ΗΠΑ και τέσσερις πτήσεις και σας απαντά.

Δίσκος μεταφοράς φαγητού. Κι όμως! Ο δίσκος μεταφοράς φαγητού βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μικροβίων, έχοντας 2.155 βιώσιμες αποικίες μικροβίων (ΑΜ) ανά τετραγωνική ίντσα.

«Από τη στιγμή που αυτό μπορεί να μεταφέρει βακτήρια κατευθείαν στο στόμα σου, μια διέξοδος είναι να εξαλείψετε την απευθείας επαφή του φαγητού με τον δίσκο», λέει ρεπόρτερ του Travelmath's.

Ψύχτες νερού. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν οι ψύχτες νερου στα αεροδρόμια με 1.240 ΑΜ. Μήπως να πάρετε μπουκάλι;

Εξαερισμός. Τρίτο στη λίστα των έξι βλαβερών σημείων είναι το προσωπικό άνοιγμα του εξαερισμού πάνω από τα καθίσματα. Αν θέλετε να κλείστε την αέρα πάνω από το κεφάλι της τότε θα λάβετε περισσότερα μικρόβια (285 ΑΜ) απ’ ότι αν πατούσατε το καζανάκι της τουαλέτας.

Καζανάκι. Το καζανάκι έρχεται τέταρτο με 265 ΑΜ

Ζώνη ασφαλείας. Στην πέμπτη θέση του κινδύνου είναι η ζώνη ασφαλείας με 265 ΑΜ.

Σύρτες. Έκτοι, τελευταίοι και πιο ακίνδυνοι – συγκριτικά με όλα τα παραπάνω – είναι οι σύρτες στις τουαλέτες. 

Πηγή: cnn.com

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.