search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:04
MENU CLOSE

Οι παραμάνες σύμβολα αλληλεγγύης των μειονοτήτων στις ΗΠΑ, μετά την εκλογή Τραμπ

13.11.2016 16:59
Οι παραμάνες σύμβολα αλληλεγγύης των μειονοτήτων στις ΗΠΑ, μετά την εκλογή Τραμπ - Media

 

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 παραμάνες φορούσαν οι οπαδοί της punk rock μουσικής. Σήμερα, μετά την εκλογή του Τραμπ,  οι παραμάνες έγιναν σύμβολα αλληλεγγύης με τις μειονότητες στις ΗΠΑ.

Ο νέος «πλανητάρχης» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχε δηλώσει μεταξύ άλλων πως θα απαγορεύσει σε όλους τους Μουσουλμάνους την είσοδο τη χώρα. Παράλληλα είχε κάνει ρατσιστικά σχόλια για τους ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων που ζουν στην Αμερική.

Έτσι, εκατομμύρια πολίτες άρχισαν να χρησιμοποιούν ένα απλό αλλά ισχυρό σύμβολο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους απέναντι σε οποιονδήποτε φοβάται.

Είναι μια πολύ μικρή χειρονομία με ένα εκκωφαντικό μήνυμα που διαβεβαιώνει τους ανθρώπους πως δεν είναι μόνοι τους. Καρφιτσώνοντας μία παραμάνα σε εμφανές σημείο στα ρούχα τους, ανακηρύσσουν τους εαυτούς τους σύμμαχους των ομάδων που έχουν δυσφημιστεί από τον Τραμπ, για να δείξουν πως στέκονται αλληλέγγυοι με οποιονδήποτε μπορεί να είναι φοβισμένος.

Και, απ’ ότι φαίνεται, το κίνημα της παραμάνας έχει αρχίσει να διαδίδεται ταχύτατα στα social media.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:04