search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:21
MENU CLOSE

Κυπριακό: «Πυρετός» διαβουλεύσεων Αναστασιάδη – Ενημερώνει Εθνικό, βλέπει Τσίπρα, επικοινωνεί με Μπάιντεν

13.11.2016 18:20
Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - Μισέλ για την Αμμόχωστο - Media

 

Σε μια πρώτη ενημέρωση με την επιστροφή από το Μοντ Πελεράν, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, το απόγευμα της Κυριακής ανέφερε ότι η λογική συνέχεια που πρέπει να ακολουθηθεί είναι η συμφωνία επί κριτηρίων στο εδαφικό, η αποτύπωσή τους εκ των υστέρων σε χάρτη και στη συνέχεια να υπάρξει ενδεχομένως, μια διεθνής πολυμερής διάσκεψη.

Σύμφωνα με τον κ.Χριστοδουλίδη, ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων επί ελβετικού εδάφους θα διαρκέσει 3 μέρες. Εκεί θα υπάρξουν ικανοποιητικές συναντήσεις σημείωσε, τόσο σε επίπεδο διαπραγματευτών όσο και σε επίπεδο διαπραγματευτικών ομάδων.

Η εβδομάδα που έπεται θα έχει συντονιστικό χαρακτήρα, μιας και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συναντήσεις με Εθνικό Συμβούλιο, μεταβαίνει στην Αθήνα για συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και συνομιλεί επίσης, με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν. 

Κληθείς ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να σχολιάσει το αμερικανικό ενδιαφέρον για το Κυπριακό, ανέφερε ότι υπάρχει προσωπικό ενδιαφέρονον του Αμερικανού Αντιπροέδρου για το Κυπριακό. Αναφορικά με την αλλαγή της κυβέρνησης στις ΗΠΑ, ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι αυτό θα γίνει τον Ιανουάριο του 2017, άρα σημείωσε, υπάρχει χρόνος.

«Πέραν από τις ΗΠΑ, όπως έχουμε δει, υπάρχουν κι άλλες χώρες που θα ακολουθήσουν ειδικά από πλευράς ΕΕ και των κρατών μελών της», είπε ο κ.Χριστοδουλίδης, αναφορικά με το ενδιαφέρον των ξένων χωρών για το Κυπριακό. «Αυτό είναι κάτι που καλωσορίζουμε», σημείωσε, «ειδικότερα σ αυτή την κρίσιμη φάση και λαμβάνοντας υπόψη το σημαντικό θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. “Εκτίμησή μας είναι ότι αυτό θα κρίνει, αν μπορούμε να μιλάμε για επίλυση του Κυπριακού”, υπογράμμισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σχετικά με το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, καθώς και την σύνθεση μιας ενδεχόμενης διεθνούς πολυμερούς διάσκεψης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι «Αν αποφασιστεί να πάμε σε αυτό το επίπεδο, η θέση μας είναι ξεκάθαρη ως προς το ποιοι θα συμμετέχουν σε μια διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό εν έτη 2016. Από τις συζητήσεις που έχουμε με ξένες κυβερνήσεις, που έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Κυπριακό, θεωρώ ότι έχουμε την ίδια προσέγγιση όσο αφορά στους συμμετέχοντες», ανέφερε.

Πηγή: newsit.com.cy

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24