search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:10
MENU CLOSE

Το ουγγρικό ακροδεξιό κόμμα ζητά την συνταγματική απαγόρευση της μετεγκατάστασης προσφύγων στη χώρα

14.11.2016 10:39
Το ουγγρικό ακροδεξιό κόμμα ζητά την συνταγματική απαγόρευση της μετεγκατάστασης προσφύγων στη χώρα - Media

Πριν από μια εβδομάδα το ουγγρικό κοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση του Πρωθυπουργού της χώρας Όρμπάν σύμφωνα με την οποία θα απαγορευόνταν συνταγματικά η μετεγκατάσταση προσφύγων στη χώρα. Τώρα το αντιπολιτευόμενο ακροδεξιό κόμμα Γιόμπικ ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει ξανά στο κοινοβούλιο μια πρόταση για συνταγματική μεταρρύθμιση η οποία θα απαγορεύει την επανεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στη χώρα.

Ο επικεφαλής του Γιόμπικ Γκάμπορ Βόνα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι σκοπεύει να υποβάλει ξανά προς έγκριση στο κοινοβούλιο αυτολεξεί την πρόταση για συνταγματική μεταρρύθμιση που είχε κάνει ο Ούγγρος πρωθυπουργός, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα δεν εξασφάλισε την ψήφο των δύο τρίτων των βουλευτών.

Ο Βόνα σημείωσε ότι η νομοθετική πρόταση του Γιόμπικ θα περιλαμβάνει ένα επιπλέον στοιχείο, την κατάργηση ενός σχεδίου βάσει τους οποίου αλλοδαποί θα μπορούν να λαμβάνουν άδεια παραμονής στη χώρα με την καταβολή χρηματικού ποσού.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:08