search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:10
MENU CLOSE

Συμβαίνουν και εις Βερολίνο: Προς νέες απεργίες οι πιλότοι της Lufthansa

14.11.2016 15:22
Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να αναστείλει τις πτήσεις από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική - Media
 
Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τα μισθολογικά τους μεταξύ του σωματείου τους και της διοίκησης.
 
Το σωματείο Vereinigung Cockpit, που εκπροσωπεί περίπου 5.400 πιλότους της εταιρείας, ανέφερε σήμερα ότι είναι πιθανόν να κηρυχθούν απεργιακές κινητοποιήσεις τόσο για τα αεροσκάφη μεταφοράς επιβατών όσο και για εκείνα μεταφοράς φορτίου οποιαδήποτε στιγμή. Ωστόσο, θα ενημερώσει 24 ώρες νωρίτερα την διοίκηση της εταιρείας.
 
Οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέων συμβάσεων για τους 5.400 πιλότους της Lufthansa, της Lufthansa Cargo και της θυγατρικής Germanwings συνεχίζονται εδώ και τέσσερα χρόνια και έχουν οδηγήσει στην κήρυξη τουλάχιστον 12 απεργιών σε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες.
 
Η Lufthansa προσπαθεί να περιορίσει το κόστος για να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τις εταιρείες χαμηλού κόστους και τους ανταγωνιστές της των χωρών του Κόλπου. Το σωματείο των πιλότων επισημαίνει ότι η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας σημαίνει ότι τα μέλη του δεν έχουν πάρει αύξηση εδώ και πέντε χρόνια και ότι αντιθέτως το μόνο που προτείνει η εταιρεία είναι το πάγωμα των μισθών τους.
 
Το σωματείο ζητά ετήσια αύξηση 3,66%, κατά μέσο όρο, υπογραμμίζοντας ότι την περίοδο αυτή η Lufthansa είχε έσοδα άνω των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
 
Η διοίκηση της εταιρείας, που νωρίτερα πρότεινε να προσφύγουν οι δύο πλευρές σε μεσολάβηση για να αρθεί το αδιέξοδο, χαρακτήρισε “ακατανόητη” την απόφαση του σωματείου για απεργιακές κινητοποιήσεις.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:10