search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:32
MENU CLOSE

Αυτό είναι το «μυστικό» για καλή ερωτική ζωή

14.11.2016 16:43
Η «μαγική εικόνα» που αποκαλύπτει τα μυστικά «θέλω» σας σε μια σχέση (Photo) - Media
 
Θέλετε να έχετε ικανοποιητική σεξουαλική ζωή μακροπρόθεσμα; Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι διεξήγαγαν έρευνα μεταξύ περίπου 2.000 ατόμων -ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων- υπάρχει ένα μυστικό που την εγγυάται στο διηνεκές.
 
Ποιο είναι αυτό; Αν δεν πιστεύετε σε αυτό που ονομάζεται «άμεση ικανοποίηση», τότε είναι πολύ πιθανό να την επιτύχετε σε βάθος χρόνου. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Personality and Social Psychology», χώρισε τους  συμμετέχοντες σε δύο μεγάλες κατηγορίες: αυτούς που πιστεύουν στην «σεξουαλική ανάπτυξη» και σε αυτούς που πιστεύουν στο «σεξουαλικό πεπρωμένο».
 
Όσοι εντάχθηκαν στην πρώτη κατηγορία και δεν έχουν απαίτηση για άμεση σεξουαλική ικανοποίηση και… πυροτεχνήματα, η έρευνα έδειξε ότι έχουν πιο μακροχρόνιες και πιο επιτυχημένες σχέσεις. Από την άλλη, όσοι πιστεύουν στο «σεξουαλικό πεπρωμένο» χρησιμοποιούν τη σεξουαλική τους ζωή ως βασικό δείκτη για τη σχέση τους και θεωρούν ότι πιθανά σεξουαλικά προβλήματα ισοδυναμούν με συνολικά προβλήματα στη σχέση τους.
 
Παράλληλα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι όσοι έχουν από την πρώτη στιγμή υψηλές προσδοκίες από τον ερωτικό σύντροφό τους και πιστεύουν ότι το καλό σεξ ισοδυναμεί με καλή σχέση, αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες στη διατήρηση της σχέσης τους. Αντιθέτως, όσοι κατορθώνουν να διαχωρίζουν τη λίμπιντο από τις άλλες παραμέτρους της σχέσης, δείχνουν να μπορούν να ξεπερνούν πιο εύκολα τα προβλήματα που πιθανών προκύπτουν.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:29