search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:49
MENU CLOSE

Η «δύσκολη σχέση» της συγκυβέρνησης – Οι ΑΝΕΛ καταψηφίζουν άρθρα ευρωπαϊκής οδηγίας για ίση μεταχείριση

15.11.2016 17:38
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεσα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για τα κονδύλια στα ΜΜΕ - Media
 
Το… «νεύρο» της ιδεολογικής απόστασης που χωρίζει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έρχεται για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο, τονίζοντας το… δύσκολο της κυβερνητικής συμμαχίας αλλά και φέρνοντας στο νου την συζήτηση στη Βουλή, τον περασμένο Δεκέμβριο, για το σύμφωνο συμβίωσης και την αρνητική στάση που είχαν κρατήσει (και τότε) οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
 
Οι ΑΝΕΛ, λοιπόν, δήλωσαν ότι καταψηφίζουν άρθρα νομοσχεδίου που αφορά την εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας για την ίση μεταχείριση προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοθετήματος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ενώ υπερψηφίζουν, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.
 
Διά στόματος του εισηγητή τους Κ. Κατσίκη μάλιστα στην συνεδρίαση οι ΑΝΕΛ υποστήριξαν πως το νομοσχέδιο αφενός επιχειρεί να «νομιμοποιήσει το τρίτο φύλο» και αφετέρου μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά σε μία «κοινωνία χαλαρών ηθών».
 
Όπως ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, «όταν εμείς αντιδρούσαμε στο σύμφωνο και εκφράζαμε φόβους ότι ανοίγει ο δρόμος για γάμο ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσία τότε η πλειοψηφία βουλευτών έλεγε δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Σήμερα επαληθευόμαστε και αντιδρούμε. Πάμε να νομιμοποιήσουμε το τρίτο φύλο. Έτσι ανοίγει ο δρόμος και για γάμο και για τεκνοθεσία».
 
Σύμφωνα με τον εισηγητή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη «οι εκτροπές του οικογενειακού θεσμού ή οι αναδυόμενες άλλες μορφές οικογένειας οδηγούν στον αποχριστιανισμό των σύγχρονων κοινωνιών. Για εμάς τους ΑΝΕΛ μεγαλύτερη αξία έχει ο σεβασμός του ανθρώπου απ’ όπου απορρέει η απόρριψη οποιοδήποτε θεσμού υποκατάστατου της οικογένειας».
 
Ο Κ. Κατσίκης σημείωσε πάντως πως το κόμμα του δεν είναι ενάντια στην ισότητα ανεξαρτήτως φύλου και στα ανθρώπινα δικαιώματα και δήλωσε πως οι ΑΝΕΛ υπερψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο αλλά καταψηφίζουν τα επίμαχα άρθρα του νομοθετήματος.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:47