search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:30
MENU CLOSE

Κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο από Βούτση, Γαβρόγλου και Φίλη

16.11.2016 08:59
Κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο από Βούτση, Γαβρόγλου και Φίλη - Media

 

Στεφάνια στη μνήμη των θυμάτων του Πολυτεχνείου κατέθεσαν στον ιστορικό χώρο του ιδρύματος, λίγο μετά τις οκτώ το πρωί, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εκ μέρους της εθνικής αντιπροσωπείας, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας και η νεολαία του κόμματος.

«Εδώ έγιναν αγώνες που δεν πρέπει να ξεχαστούν και που θα πρέπει να είναι το ορόσημο και στις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Πάντοτε η τιμή ανήκει σε αυτούς τους πρωταγωνιστές» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής. 

«Τιμούμε με σεβασμό και απέραντη ευγνωμοσύνη τα παιδιά που έπεσαν εδώ. Σε μια συγκυρία που δοκιμάζεται η δημοκρατία σε ολόκληρη την Ευρώπη ελπίζουμε τα οράματά τους και οι θυσίες τους να μην έχουν πάει χαμένα» ήταν η δήλωση του υπουργού Παιδείας.

«Σήμερα τιμούμε τους αγώνες των νέων ανθρώπων που έδωσαν και την ψυχή τους για να υπάρξει δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αναγνωρίζει τα αιτήματα και τους αγώνες. Οι αγώνες δεν θα πάνε χαμένοι και θα ολοκληρωθούν με την επιτυχία την επόμενη περίοδο μέσα από τη σκληρή μάχη την οποία δίνουμε» ανέφερε ο Παναγιώτης Ρήγας.

Το «παρών» έδωσαν επίσης ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ενώ αντεγκλίσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ομάδα νεαρών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Δηλώσεις Βούτση

«Ήρθαμε για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους αγώνες του ελληνικού λαού και της νεολαίας για εθνική ανεξαρτησία, Δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος, νωρίτερα σήμερα, κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο, προς τιμήν των εξεγερθέντων στις 17 Νοεμβρίου 1973.

«Εδώ έγιναν αγώνες που δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ και που θα πρέπει να είναι το ορόσημο και στις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Πάντοτε η τιμή ανήκει σ’ αυτούς τους αγωνιστές» ανέφερε ο Νίκος Βούτσης.

Τον Πρόεδρο της Βουλής συνόδευσαν στο Πολυτεχνείο ο ειδικός γραμματέας της Βουλής Κώστας Βασιλάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Ελληνικού Κοινοβουλίου καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, Θοδωρής Δρίτσας, Χρήστος Μαντάς, Μερόπη Τζούφη, Αντώνης Μπαλωμενάκης, Ιωάννης Γκιόλας, Αστέριος Καστόρης, Δημήτρης Ρίζος, Βάλια Βαγιωνάκη, Γιώργος Ψυχογιός, Γιάννης Τσιρώνης, Μανώλης Θραψανιώτης, Γιάννης Σαρακιώτης και Ανδρέας Ριζούλης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43