search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:08
MENU CLOSE

Πρώτη είδηση στην Αυστρία, η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα και τα όσα είπε για το χρέος

16.11.2016 13:55
Κορωνοϊός-εμβόλιο: «Όχι» στον εμβολιασμό από τα δύο τρίτα των Αυστριακών - Media

 

Πρώτη είδηση στα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων των προγραμμάτων της δημόσιας αυστριακής ραδιοφωνίας, είναι η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ακρόπολη, στο «λίκνο της Δημοκρατίας» όπως επίσης η αναμενόμενη ομιλία του- «παρακαταθήκη» στη συνέχεια, ενώ στα σημερινά τους φύλλα, οι αυστριακές εφημερίδες στο σύνολό τους, αναφέρονται αρκετά διεξοδικά στις χθεσινές συνομιλίες του στην Αθήνα, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Το τελευταίο ταξίδι του στο εξωτερικό ως πρώτος άνδρας στο Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποιεί στο Λίκνο της Δημοκρατίας, την Ελλάδα και στη στενότερη σύμμαχό του -όπως λέει ο ίδιος- στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ», τονίζει η μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ».

«Μόνον η λιτότητα δεν αρκεί», είναι ο τίτλος ολοσέλιδου (σσ σελίδα μεγάλου σχήματος) δημοσιεύματος-ανταπόκρισης από την Αθήνα, στην εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ», η οποία ανακοινώνει ήδη πρωτοσέλιδα, με πρώτη είδηση πως «Ο Ομπάμα με μία ομιλία-παρακαταθήκη λέει από την Αθήνα Goodbye».

Στο δημοσίευμα γίνονται ευρείες αναφορές στις θέσεις που διατύπωσε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τις συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, «με τις οποίες του παρείχε μεγάλη στήριξη», ενώ αυτούσιες παρατίθενται οι διαπιστώσεις του Μπαράκ Ομπάμα πως: «Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν ήταν εύκολες, αλλά ήταν απαραίτητες. Έκαναν ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία. Ταυτόχρονα, στο μήνυμα μου προς την υπόλοιπη Ευρώπη θα τονίσω την άποψή μας πως η λιτότητα μόνη της δεν μπορεί να οδηγήσει σε ευημερία. Είναι σημαντικό να γίνει μία ελάφρυνση του χρέους, όπως επίσης να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να βοηθήσουμε τους Έλληνες σε αυτό το δρόμο της προσαρμογής».

Η «Βίνερ Τσάιτουνγκ» αναφέρεται στις τοποθετήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στην υποστηρικτική αυτή στάση του Αμερικανού προέδρου στο ζήτημα του χρέους, ενώ υπογραμμίζει επίσης τις ιδιαίτερες ευχαριστίες που απηύθυνε ο Μπαράκ Ομπάμα προς τους Έλληνες για τη στάση τους στην προσφυγική κρίση.

Η εφημερίδα «Κουρίρ» στο σχετικό δημοσίευμά της υπογραμμίζει, πως ο Μπαράκ Ομπάμα, τη θριαμβευτική αποχαιρετιστήρια περιοδεία του ξεκίνησε στην Ελλάδα, που, όπως σημειώνει, αφενός είναι η πλήρης συμβολισμού γενέτειρα της Δημοκρατίας και αφετέρου μία χώρα του ΝΑΤΟ, στη συνεργασία της οποίας η Ουάσινγκτον δίνει μεγάλη σημασία.

«Η παρακαταθήκη του Μπαράκ Ομπάμα προς την κουρασμένη Ευρώπη», σημειώνει στον τίτλο του δημοσιεύματός της η εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουνγκ», στο οποίο τονίζεται πως η ομιλία του Αμερικανού προέδρου αναμένεται με αγωνία και όχι μόνον στην Αθήνα, καθώς η ομιλία του θα είναι κάτι σαν «πολιτική παρακαταθήκη του Ομπάμα» και μάλιστα από την Αθήνα, η οποία θεωρείται λίκνο της Δημοκρατίας.

Στο δημοσίευμα-ανταπόκριση από την Αθήνα, της «Ντερ Στάνταρντ» υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, πως ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου, πως υπό την ηγεσία του ριζοσπάστη αριστερού πρωθυπουργού, η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο και εκπληρώνει «τη σκληρή δουλειά της οικονομικής ανάκαμψης», αλλά για να το πετύχει η χώρα χρειάζεται χώρο να αναπνεύσει και για το λόγο αυτό, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστηρίζει την ελάφρυνση του χρέους.

Σημειώνεται επίσης, πως ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε παραλληλισμούς μεταξύ του αναπτυξιακού πακέτου, το οποίο ο ίδιος προσπάθησε να εφαρμόσει κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του, με αυτό το οποίο ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Η εφημερίδα «Ντι Πρέσε» κάνει λόγο στο δημοσίευμά της για τις «ενθαρρυντικές θέσεις» που διατύπωσε απέναντι στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα έκανε προόδους, ενώ ζήτησε ταυτόχρονα να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους για την Αθήνα, σημειώνοντας πως στη συνέχεια του ταξιδιού του θα τονίσει πως μόνον η λιτότητα δεν δημιουργεί ευημερία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:08