search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:58
MENU CLOSE

Πεινάτε; Αυτές οι δραστηριότητες πηγαίνουν καλύτερα με το… άδειο στομάχι

16.11.2016 14:37
Πεινάτε; Αυτές οι δραστηριότητες πηγαίνουν καλύτερα με το... άδειο στομάχι - Media
 
Η αλήθεια είναι ότι όταν πεινάμε η διάθεσή μας και η συμπεριφορά μας μπορεί να είναι… περίεργη, ως και αντικοινωνική, σε αντίθεση με την ηρεμία και χαλάρωση που μας φέρνει το γεμάτο στομάχι.
 
Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες δραστηριότητες που ταιριάζουν καλύτερα με το… άδειο στομάχι και αυτό οφείλεται αποκλειστικά σε σωματικά αίτια.
 
1. Το σεξ: μοιάζει περίεργο αλλά το σεξ είναι κατάλληλο να γίνεται όταν πεινάμε και όχι όταν έχουμε φάει. Και, όχι, αυτό δεν οφείλεται στο αίσθημα κορεσμού, αλλά στις ανάγκες που η διαδικασία της πέψης έχει από τον οργανισμό. Συγκεκριμένα, η πέψη απαιτεί ενέργεια και αίμα, τα οποία, ιδίως στους άνδρες, θα… λείψουν στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής
 
2. Η χαρτοπαιξία: όχι, η πείνα δεν πρόκειται να σας κάνει ντε και καλά «Τζον Τάραμας». Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει ότι το άδειο στομάχι μας κάνει πιο επικεντρωμένους σε αυτό που κάνουμε και, ως εκ τούτου, μπορεί να μας οδηγήσει σε καλύτερες αποφάσεις. Επίσης, λόγω του αναμένουμε την «επιβράβευση» του φαγητού, γινόμαστε πιο προσεκτικοί στις αποφάσεις μας.
 
3. Ο ύπνος: αν και το τελείως άδειο στομάχι μπορεί να προκαλέσει ανησυχία στον ύπνο, το να πέφτουμε στο κρεβάτι μετά από ένα πλήρες γεύμα, εκτός από δυσπεψία, σίγουρα θα μας προκαλέσει και… πάχυνση, καθώς η τροφή αυτή αποθηκεύεται στο σώμα ως λίπος.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10