search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 05:42
MENU CLOSE

Υπουργικό Συμβούλιο αλά Τραμπ: Μόνο εγώ ξέρω τους… φιναλίστ! – Ανατριχιαστικό tweet από Ρεπουμπλικάνο

16.11.2016 15:11
O Tραμπ ανακοινώνει τις προτεραιότητες του μόλις αναλάβει, ενώ περιορίζει τον Τύπο (Video) - Media
 
Σε στιλ «Apprentice», δηλαδή, του ριάλιτι σόου που τον έκανε διάσημο σε όλη την Αμερική, φαίνεται ότι σχηματίζει το Υπουργικό Συμβούλιό του, αλλά και οργανώνει τη στελέχωση του γραφείου του στον Λευκό Οίκο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
 
Κατά τα φαινόμενα, τα πάντα βρίσκονται ακόμα σε… ρευστή κατάσταση, αφού μπορεί να κυκλοφορούν δεκάδες ονόματα για διάφορες θέσεις -όπως του Ρούντι Τζουλιάνι για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ή του αντιπάλου του Τραμπ στις προκριματικές εκλογές, γερουσιαστή Τεντ Κρουζ για το υπουργείο Δικαιοσύνης-, ωστόσο ακόμα ελάχιστα είναι τα άτομα εκείνα που θεωρείται βέβαιο ότι θα πλαισιώσουν το νέο «πλανητάρχη».
 
Πάντως, ο ίδιος ο Τραμπ εμφανίζεται απόλυτα σίγουρος ότι όλα θα είναι έτοιμα για την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου. Αφού πήγε σε πολυτελές εστιατόριο με την οικογένειά του, έγραψε -πού αλλού;…- στο Twitter: «Πολύ οργανωμένη διαδικασία, καθώς επιλέγω το Υπουργικό Συμβούλιο και πολλές άλλες θέσεις. Μόνο εγώ ξέρω τους φιναλίστ!»…
Για την ώρα, πάντως, ο Τραμπ «πέταξε» από τη διαδικασία τον σύμμαχό του, Κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι και τοποθέτησε ως επικεφαλής της ομάδας μετάβασης τον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς, ενώ «έχασε» και δύο κρίσιμα στελέχη που προορίζονταν για θέσεις ασφαλείας, όπως ο διευθυντής της CIA. Από την άλλη, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τραμπ έχει εκδιώξει από την ομάδα μετάβασης κάθε στέλεχος που ενδεχομένως συνδέεται με λόμπι.
 
Ρεπουμπλικάνος αξιωματούχος: Θα είναι άσχημο
Εν τω μεταξύ, Ρεπουμπλικάνος αξιωματούχος που είχε διατελέσει σύμβουλος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ο οποίος ήλθε σε επαφή με την ομάδα μετάβασης του Τραμπ μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στο Twitter περιέγραψε μια άκρως ανησυχητική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο του νικητή των προεδρικών εκλογών.
 
Ο Έλιοτ Κοέν κλήθηκε από την ομάδα του Τραμπ να προτείνει στελέχη για τη νέα κυβέρνηση, μετά από επαφές του με την ομάδα μετάβασης άλλαξε άρδην γνώμη και το έκανε γνωστό στο Twitter, όπου και έγραψε: «Μετά από συζητήσεις με την ομάδα μετάβασης του Τραμπ, αλλάζω τη συμβουλή μου: μείνετε μακριά! Είναι οργισμένοι, αλαζόνες, ουρλιάζουν “ΧΑΣΑΤΕ!”. Θα είναι άσχημο».
Εκτίμησε, μάλιστα, ότι «ο Τραμπ δεν είναι κανονικός υποψήφιος, η ομάδα μετάβασης δεν είναι κανονική και η κυβέρνηση πιθανόν δεν θα είναι κανονική».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28