search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:35
MENU CLOSE

Δε θα πιστέψετε τι δώρο έκανε ο θρυλικός Άντι Γουόρχολ στο γιο του Τζον Λένον

17.11.2016 09:46
Δε θα πιστέψετε τι δώρο έκανε ο θρυλικός Άντι Γουόρχολ στο γιο του Τζον Λένον - Media

 

Κατατρόμαξε ο Σον Λένον στα όγδοα γενέθλιά του όταν έλαβε το δώρο του από τον Άντι Γουόρχολ, που ήταν μία ταριχευμένη γάτα.

Ο γιος του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνο, όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο ο Γουόρχολ επέλεξε να του κάνει αυτό το δώρο, απάντησε στην Page Six «πραγματικά δεν ξέρω».

Ο τραγουδοποιός αποκάλυψε ότι όταν η μητέρα του ξετύλιξε το δώρο του «τρόμαξε, παρότι αγαπάει τις γάτες».

Την ιστορία την αποκάλυψε για πρώτη φορά σε μία έκθεση που ονομάζεται «Γράμματα στον Άντι Γουόρχολ» που φιλοξενείται στο Cadillac House της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με τον Λένον η γάτα του Γουόρχολ: «Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα που τοποθετήθηκε σε ένα ράφι στην κρεβατοκάμαρά μου, αποφασίστηκε ότι πρέπει να τοποθετηθεί μόνιμα στο παράθυρο του γραφείου που ήταν στο ισόγειο του σπιτιού», εκεί έμεινε μέχρι που «οι γείτονες διαμαρτυρήθηκαν και έπρεπε να την πάρουμε από εκεί».

«Κάθε μέρα την ώρα που πήγαινα στο σχολείο περνούσα από το γραφείο και πάντα αναρωτιόμουν γιατί ο Άντι μου έκανε δώρο αυτή τη γάτα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση εάν ο Γουόρχολ είχε συζητήσει με τις γονείς του πριν του δώσει ως δώρο μία νεκρή γάτα, ο Λένον απάντησε ότι «ο μπαμπάς μου δεν ήταν κοντά μας εκείνη την εποχή, ήμουν μόνος με τη μαμά μου, και δεν ξέρω εάν γνώριζε για το δώρο από πριν, αλλά αν κρίνω από την έκπληξη που ένιωσε η μαμά μου όταν άνοιξε το δώρο, δεν νομίζω ότι γνώριζε κάτι από πριν».

Ο 41χρονος Σον είπε ακόμα ότι ήθελε να πει την ιστορία θέλοντας να δείξει ότι ποτέ δεν κατάλαβε πραγματικά τον Γουόρχολ.

«Έχω πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες από εκείνη την εποχή», είπε, «και σκέφτηκα πως αυτή η ιστορία ήταν ένα καλό παράδειγμα που καταδεικνύει πόσο αινιγματικός ήταν ο Άντι».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:35