search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:39
MENU CLOSE

Ο «σκληρός» Τζεφ Σέσιονς για υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

18.11.2016 14:09
ΗΠΑ: Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε την παραίτηση 46 ομοσπονδιακών εισαγγελέων - Media
 
Δύο «σκληρούς» από τη Γερουσία επέλεξε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να στελεχώσει δύο κρίσιμες θέσεις της κυβέρνησής του.
 
Αν και ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί τα ονόματα, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Αλαμπάμα Τζεφ Σέσιονς θα αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο βουλευτής του Κάνσας Μάικ Πομπέο τη θέση του διευθυντή της CIA.
 
Όπως σημειώνουν πολιτικοί αναλυτές στις ΗΠΑ, οι επιλογές αυτές δεν προοιωνίζονται ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις στον τομέα της δικαιοσύνης και της ασφάλειας. Ο Πομπέο ανήκει στην ομάδα των πολιτικών του ακραίου «Tea Party» και έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.
 
Από την πλευρά του, ο Σέσιονς υποστήριξε ανοιχτά από την αρχή την υποψηφιότητα Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ και αποτελεί έναν από τους πολιτικούς που τάσσονται υπέρ της «σκληρής» γραμμής για το μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για μαζικές απελάσεις μεταναστών, για τους οποίους υποστηρίζει ότι «δεν έχουν συνταγματικά δικαιώματα».
 
Μάλιστα, στο παρελθόν έχει χάσει θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ όταν κατηγορήθηκε ότι έκανε ρατσιστικό σχόλιο σε βάρος Αφροαμερικάνου, ενώ στο πλαίσιο της κατάθεσής του στην έρευνα που επακολούθησε, υποστήριξε ότι οργανώσεις για τα δικαιώματα των Αφροαμερικάνων δρουν «αντιαμερικανικά» και ότι έχουν δεσμούς με τον κομμουνισμό!
 
Αν τελικά ο Σέσιονς οριστεί υπουργός Δικαιοσύνης θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα ξανανοίξει την υπόθεση των e-mail της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και αντιπάλου του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, Χίλαρι Κλίντον, με στόχο την παραπομπή της σε δίκη.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:39