search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:57
MENU CLOSE

Μουζάλας για καταγγελίες δημοσιογράφου από την Χίο: Δεν θέλαμε να χειραγωγήσουμε τα ΜΜΕ

18.11.2016 17:37
Γκρίνια για το προσφυγικό στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ - Διάψευση Μαξίμου περί παραίτησης Μουζάλα - Media

 

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε σχόλιό του αναφέρει πως με έκπληξη διαπίστωσε, ότι δημοσιογράφος που δεν συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα και τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Γκ. Λεπρί , προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Χίου, «τοποθετήθηκε επί του θέματος, αποδίδοντας παραποιημένα τα όσα διημείφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής».

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Χίου κλήθηκαν με σκοπό τη δημοσιοποίηση των θέσεων των ως άνω συναρμόδιων υπουργείων σχετικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο νησί, ως απόρροια των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

«Η συνάντηση αυτή δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση απόπειρα χειραγώγησης των τοπικών μέσων ενημέρωσης, αλλά μια προσπάθεια δημόσιας αποτύπωσης του προβλήματος και των προτεινόμενων εκ μέρους του υπουργείου λύσεων», επισημαίνει το υπουργείο και προσθέτει, «πάγια θέση του είναι η από κοινού προσπάθεια για κατευνασμό των τόνων και εξεύρεση συναινετικών λύσεων, ωστόσο η θέση αυτή ουδέποτε επιχειρήθηκε να επιβληθεί με αθέμιτους τρόπους».

Σημειώνεται ότι ο δημοσιογράφος Παντελής Φίκαρης από την εφημερίδα «Πολίτης Χίος» σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑfm δήλωσε ότι «οι Γιάννης Μουζάλας και Νίκος Τόσκας μάς κάλεσαν σε συνέντευξη Τύπου, εκτάκτως, στην Αθήνα, μια ημέρα πριν από την επίσκεψη τού Μπαράκ Ομπάμα, για να μας πουν ότι έχουμε κι εμείς ευθύνη για το τι ακριβώς βγαίνει προς τα έξω, με την έννοια ότι οι δημοσιογράφοι καλά θα κάνουν να κρατούν χαμηλούς τόνους. Και να μη μεταδίδουμε εικόνες».

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι υπουργοί είπαν επί λέξει: «Ή μας βοηθάτε να φτιάξουμε νέο hot spot ή αλλιώς η κατάσταση παραμένει ως έχει» και ότι «θεωρούν ότι πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:57