search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:56
MENU CLOSE

Τραμπ: Απέτρεψα μετεγκατάσταση εργοστασίου της Ford στο Μεξικό

18.11.2016 18:37
Τραμπ: Απέτρεψα μετεγκατάσταση εργοστασίου της Ford στο Μεξικό - Media
 
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι απέτρεψε τη μετεγκατάσταση μιας μονάδας παραγωγής της Ford, γεγονός που επιβεβαίωσε και η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.
 
“Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο με τον φίλο μου τον Μπιλ Φορντ, τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Ford, που μου γνωστοποίησε ότι θα διατηρήσει τη μονάδα του Λίνκολν στο Κεντάκι -όχι στο Μεξικό”, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Τραμπ. Κεντρικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας του ήταν άλλωστε η επιστροφή των αμερικανικών εργοστασίων στις ΗΠΑ.
 
Η μονάδα συναρμολόγησης του Λούισβιλ παράγει τα οχήματα Lincoln MKC και Ford Escape. Η εταιρεία, στο πλαίσιο της συμφωνίας της με το πανίσχυρο συνδικάτο UAW, το 2015, πέτυχε να εξασφαλίσει τη μετεγκατάσταση της παραγωγής των μικρών αυτοκινήτων πόλης στο Μεξικό, όμως δεν είχε αποφασιστεί κάτι συγκεκριμένο για την παραγωγή των Lincoln MKC.
 
“Ήταν κάτι παραπάνω από πιθανό να αναλάβει (την παραγωγή) η μονάδα του Καουτιτλάν στο Μεξικό” είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της εταιρείας Κριστίν Μπέικερ.
 
“Επιβεβαιώσαμε στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο ότι η παραγωγή του μικρού SUV της μάρκας Lincoln, που σήμερα συναρμολογούνται στο Λούισβιλ, θα παραμείνει στο Κεντάκι” αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.
 
Η απόφαση αυτή θεωρείται νίκη για τον Τραμπ, ο οποίος είχε βάλει στο στόχαστρο τις αμερικανικές εταιρείες που μεταφέρουν τις μονάδες παραγωγής τους σε άλλες χώρες – οι δύο κυριότεροι στόχοι του ήταν η Ford και η Apple. Είχε απειλήσει μάλιστα ότι θα επιβάλλει φόρο εισαγωγής 35% για τα οχήματα που κατασκευάζονται στο Μεξικό και κατόπιν εισάγονται στις ΗΠΑ.
 
Το μήνυμά του φαίνεται ότι είχε απήχηση αφού πολλές Πολιτείες με ισχυρή αυτοκινητοβιομηχανία, οι οποίες κατά παράδοση ψήφιζαν το Δημοκρατικό Κόμμα, όπως το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν, σε αυτές τις εκλογές τάχθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους και τον οδήγησαν στη νίκη.
 
“Ελπίζουμε ότι ο πρόεδρος Τραμπ και το νέο Κογκρέσο θα εφαρμόσουν πολιτικές που θα έχουν στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στις ΗΠΑ ώστε να καταστεί δυνατή η διατήρηση της παραγωγής αυτοκινήτων εδώ”, σημείωσε με νόημα η Ford στην ανακοίνωσή της.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15