search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:19
MENU CLOSE

Ζούκερμπεργκ: Συνδεθείτε στο ίντερνετ για να συμβάλλετε στη μείωση της εισοδηματικής ανισότητας

19.11.2016 16:28
«Κόλαση» στο Facebook: Ρήγμα κορυφής μετά τα σκάνδαλα - Media

 

O ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που δέχτηκε κριτική κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ, έκανε σήμερα έκκληση προς τους ηγέτες του κόσμου που συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (ΑPEC) να βοηθήσουν ώστε να συνδεθούν περισσότεροι χρήστες με το Ίντερνετ λέγοντας ότι αυτό θα συμβάλει στη μείωση της εισοδηματικής ανισότητας και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη.

Το Facebook δέχτηκε έντονη κριτική στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες επειδή δεν κατάφερε να αφαιρέσει ψευδείς και μεροληπτικές ειδήσεις, που σύμφωνα με ορισμένους ενδεχομένως να επηρέασαν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Σε ανακοίνωσή του που ανήρτησε ο Ζούκερμπεργκ μετά την άφιξή του στη Λίμα σήμερα, αναφέρει ότι η εταιρεία του εργάζεται ώστε να αντιμετωπίσει τον “σχετικά μικρό” όγκο, όπως τον χαρακτήρισε, της παραπληροφόρησης στο Facebook με διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων ο ευκολότερος εντοπισμός ανακριβειών και η αναφορά τους.

Ο Ζούκερμπεργκ ζήτησε από τους συμμετέχοντες να υπογράψουν μία “διακήρυξη συνδεσιμότητας” και να δεσμευτούν ότι θα συνεργαστούν με εταιρείες σαν την δική του ώστε να δημιουργήσουν την υποδομή που θα επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Σχεδόν οι μισοί κάτοικοι του πλανήτη δεν μπορούν να συνδεθούν στο Ίντερνετ είτε γιατί δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, είτε γιατί δεν έχουν τα χρήματα για σύνδεση ή γιατί απλώς δεν μπορούν να εκτιμήσουν τα οφέλη του.

“Αν μπορούμε να συνδέσουμε τα τέσσερα δισεκατομμύρια ανθρώπους που δεν είναι συνδεδεμένοι μπορούμε να βγάλουμε από την φτώχεια τους εκατοντάδες εκατομμύρια”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:16