search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:25
MENU CLOSE

Σάλος στην Τουρκία: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο που αθωώνει βιαστές ανηλίκων, αν παντρευτούν τα θύματά τους

19.11.2016 17:15
Σάλος στην Τουρκία: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο που αθωώνει βιαστές ανηλίκων, αν παντρευτούν τα θύματά τους - Media

 

Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία το νομοσχέδιο, που εισηγήθηκαν βουλευτές του κόμματος του Ερντογάν και εγκρίθηκε σε πρώτη φάση -σύμφωνα με το οποίο όσοι κατηγορούνται για βιασμό ανηλίκου θα αποφεύγουν τη δίωξη, αν παντρευτούν το θύμα τους.

Η τελική ψηφοφορία του νομοσχεδίου είναι στις 22 Νοεμβρίου και σε περίπτωση που ψηφιστεί θα «αθωώσει» περίπου 3.000 άνδρες που κατηγορούνται για σεξουαλική επίθεση σε βάρος ανηλίκων, εφόσον -όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο- η πράξη διαπράχθηκε «χωρίς τη χρήση βίας ή απειλής» και υπό την προϋπόθεση ότι ο δράστης θα παντρευτεί το θύμα με την έγκριση της οικογένειάς του.

Την ώρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση, οργανώσεις γυναικών και σύλλογοι για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών καταδικάζουν το νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για νομιμοποίηση του βιασμού ανηλίκων, η κυβέρνηση αναφέρει ότι αυτό στοχεύει στην απαλλαγή ανδρών που δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι είχαν σεξουαλική συνεύρεση με ανήλικους.

 «Η σεξουαλική κακοποίηση είναι έγκλημα και δεν υπάρχει συναίνεση σε αυτό. Αυτό είναι που αποτυγχάνει να κατανοήσει το AKP. Το να ζητείται η συναίνεση ενός παιδιού είναι κάτι που δεν νοείται στην νομοθεσία παγκοσμίως» δήλωσε ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζκούρ Οζέλ.

«Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης πέρασε νομοσχέδιο που συγχωρεί όσους παντρεύονται το παιδί που βίασαν» σχολίασε επίσης ο βουλευτής του CHP Εζγκίρ Εζέλ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:21