search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:16
MENU CLOSE

Θερμό επεισόδιο Ρωσίας-Ελβετίας: Μαχητικά πέταξαν κοντά σε αεροσκάφος με διπλωμάτες (Video)

19.11.2016 19:33
Θερμό επεισόδιο Ρωσίας-Ελβετίας: Μαχητικά πέταξαν κοντά σε αεροσκάφος με διπλωμάτες (Video) - Media

 

Εξηγήσεις ζήτησε η Μόσχα από την ελβετική κυβέρνηση για την παρουσία τριών μαχητικών αεροσκαφών F/A-18 της Ελβετικής Πολεμικής Αεροπορίας στην πτήση ενός ρωσικού πολιτικού αεροσκάφους που μετέφερε πολιτικούς, διπλωμάτες και δημοσιογράφους με προορισμό το Περού για να πάρουν μέρος στην Σύνοδο Κορυφής Ασίας Και Ειρηνικού.

«Έχουμε αποστείλει ένα σημείωμα ζητώντας διευκρινίσεις και εκφράζοντας την απορία μας για το συμβάν. Ζητήσαμε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον» δήλωσε σε ανάρτησή της στο Twitter η ρωσική πρεσβεία στη Βέρνη.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζακχάροβα, δήλωσε ότι η Ρωσία ανησύχησε για το πόσο κοντά το ελβετικό μαχητικό είχε έρθει στο ρωσικό αεροσκάφος.

«Περιμένουμε εξηγήσεις και θα αντιδράσουμε αναλόγως όταν τις πάρουμε» δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24 news channel.

Η Ελβετία δήλωσε αργότερα ότι επρόκειτο για «έλεγχο ρουτίνας». Το ελβετικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι ελβετικά αεροσκάφη πέταξαν κοντά στο ρωσικό για 7 λεπτά, προσθέτοντας ότι ήταν ένας από τους ελέγχους που διεξάγονται συνήθως 400 φορές τον χρόνο για την ταυτοποίηση αεροσκαφών άλλων κυβερνήσεων, σύμφωνα με το Reuters.

«Είναι σαν αστυνομικές περιπολίες στον δρόμο όταν ελέγχουν ένα αυτοκίνητο για να βεβαιωθούν ότι δεν έχει κλαπεί» δήλωσε εκπρόσωπος του ελβετικού Υπουργείου Άμυνας στο Reuters.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:16