search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:05
MENU CLOSE

Κουτσούμπας: Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης σημαίνει μονιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας

20.11.2016 14:18
Κουτσούμπας: Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης σημαίνει μονιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας - Media

 

«Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης σημαίνει μονιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας, διατήρηση του σκληρού πυρήνα του αντεργατικού καθεστώτος που διαμορφώθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε μεταξύ άλλων, σήμερα το μεσημέρι από το Ηράκλειο, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος του στο Κέντρο «’Ανοδος» στο Γάζι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ολοκληρώνοντας την τριήμερη επίσκεψη του στην Κρήτη.

Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση εστιάζοντας στα εργασιακά θέματα και στην ελάφρυνση του χρέους, που εκτίμησε πως κανείς δεν πρόκειται να μειώσει χωρίς νέα μέτρα, νέες θυσίες, ενώ μίλησε και για και νέο πρόγραμμα που όπως είπε «όπως κι αν το ονομάσουν θα είναι το 4ο μνημόνιο κι ας το αρνείται η κυβέρνηση λέγοντας ούτε κουβέντα να γίνεται γι’ αυτό».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε την κυβέρνηση αστική σημειώνοντας πως «με το αριστερό προσωπείο επιδιώκει να βγάλει το κεφάλαιο από την κρίση με το λαό και τη νεολαία να ματώνουν, θέλει να δώσει ανάσα ζωής στο σάπιο σύστημα που το μόνο που έχει να προσφέρει στην εργατική τάξη είναι ανεργία, φτώχεια, κρίσεις και πολέμους»

Όπως ανέφερε «δική μας φιλοδοξία είναι να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις μέσα στο λαό για να μην περάσουν οι νέες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα που ετοιμάζονται, να μην νομιμοποιηθεί στην εργατική λαϊκή συνείδηση η αντιλαϊκή πολιτική, να μην συνεχίσει ο λαός να πληρώνει τα βάρη της κρίσης, να διεκδικήσει αναπλήρωση των απωλειών, να μην θεωρήσει τέλος πάντων όλα όσα έχασε στα χρόνια της κρίσης «περασμένα – ξεχασμένα».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα «φιλοδοξία μας είναι να γίνουμε πιο ικανοί, ώστε να πρωτοστατούμε στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων, να συμβάλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, στην ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό».

Επίσης, ο Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε πως ότι βαδίζοντας προς τη συμπλήρωση των 100 χρόνων «θέλουμε να γίνουμε πιο ικανοί στην προβολή της πολιτικής μας πρότασης, που απαντάει στη δυνατότητα οι εργαζόμενοι να ζήσουν καλύτερα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους»

Ακολούθως ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση , είπε ότι έχει ως βασικό θέμα τα εργασιακά, δηλαδή νέες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και πρόσθεσε :«Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης σημαίνει μονιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας, διατήρηση του σκληρού πυρήνα του αντεργατικού καθεστώτος που διαμορφώθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που γκρέμιζαν μία – μία τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, αλλά και νέα αναγκαία μέτρα στήριξης της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου»

Αναφερόμενος σε όσα είχε πει η νέα υπουργός εργασίας όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της για την επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασία υποστήριξε: «Τι σημαίνει νομιμότητα στην αγορά εργασίας; Η εργασιακή ζούγκλα, νόμιμη δεν είναι;» και πρόσθεσε πως «η εργασιακή ζούγκλα παραμένει και επεκτείνεται» ενώ τα περί «επιστροφής στην κανονικότητα, τα χαρακτήρισε υποσχέσεις στο κεφάλαιο πως με συνθήκες κανονικότητας θα εξασφαλίζεται η ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων από το κεφάλαιο».

Ο κ.Κουτσούμπας σημείωσε πως η κυβέρνηση κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να διευρύνει τη δεξαμενή της ακόμα πιο φτηνής εργατικής δύναμης για τις επιχειρήσεις.Όπως είπε γι’ αυτό και δεν εξασφαλίζεται η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων αφού αναγνωρίζουν στις επιχειρήσεις το δικαίωμα να μην τις εφαρμόζουν, όταν επικαλεστούν οικονομικές δυσκολίες. Η κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό, συμπλήρωσε, προκρίνει την επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων με τις εργοδοτικές «Ενώσεις προσώπων» και κυρίως λύνει τα χέρια του κάθε εργοδότη για την επιβολή ατομικών συμβάσεων, τις οποίες η κυβέρνηση στα λόγια και μόνο ξορκίζει.

Αναφερόμενος στην ελάφρυνση του χρέους διερωτήθηκε «μήπως θα δοθούν πίσω οι μισθοί και τα δώρα που κόπηκαν, οι συντάξεις; Μήπως θα μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης, θα δοθούν αξιοπρεπείς συντάξεις, θα λιγοστέψουν οι φόροι, θα αυξηθούν οι δαπάνες στην παιδεία, στην υγεία; υποστηρίζοντας κανένα αντιλαϊκό μέτρο δεν πρόκειται να καταργηθεί». Αντίθετα, είπε, θα ζητούνται από το λαό νέες θυσίες στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας κι ανταγωνιστικότητας. Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε πως

«εμείς λέμε στον ελληνικό λαό, όταν ακούει μεγάλα λόγια για την ελάφρυνση του χρέους να κουμπώνεται».

Εκτίμησε ακόμη, ότι «κανείς δεν πρόκειται να μειώσει το χρέος, ούτε το ΔΝΤ, ακόμα και με τη «θετική» στάση των ΗΠΑ, ούτε η ΕΕ, η ΕΚΤ και το υπόλοιπο κουαρτέτο χωρίς να ζητήσουν νέα μέτρα, νέες θυσίες». Επίσης, ανέφερε πως και αυτό το νέο πρόγραμμα όπως κι αν το ονομάσουν θα είναι το 4ο μνημόνιο κι ας το αρνείται η κυβέρνηση λέγοντας «ούτε κουβέντα να γίνεται γι’ αυτό».

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας ισχυρίσθηκε ότι «η κυβέρνηση έχει ανακηρύξει το ψέμα, τον εμπαιγμό, την προσδοκία, σε επιστήμη κοροϊδίας του ελληνικού λαού» και ακόμη ανέπτυξε τις θέσεις του για το πώς βλέπει το ΚΚΕ το θέμα της ανάπτυξης «στη δική μας λογική, στη δική μας αντίληψη και στη δική μας πρόταση, που υπηρετεί τα συμφέρονται των πολλών, που είναι οι εργάτες, οι άνεργοι, και τα άλλα λαϊκά στρώματα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43