search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:18
MENU CLOSE

Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου

21.11.2016 06:25
Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου - Media

 

Τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, εξέφρασε ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας και της Κύπρου.

 

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε, καθ’ όλη τη σταδιοδρομία του και ιδίως ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπόδειγμα ανιδιοτελούς, αξιοπρεπούς και συνεπούς υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος. Υπό τα δεδομένα αυτά η συνολική πολιτική του διαδρομή συνιστά πραγματική εθνική παρακαταθήκη και δείκτη πορείας άσκησης πολιτικών και πολιτειακών καθηκόντων. Προς τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Αιωνία η μνήμη του», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού  

«Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας ακέραιος πολιτικός και άνθρωπος. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του» αναφέρει ανάρτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στον προσωπικό του λογαριασμό @PrimeministerGR στο Twitter.

Ως ένα πολιτικό με όραμα για την κοινωνία και με έγνοια για το συμφέρον της χώρας, περιγράφει τον εκλιπόντα Κωστή Στεφανόπουλο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με σχετικό δελτίο Τύπου.

Αναλυτικά αναφέρει: «ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου. Ο εκλιπών, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε ένας πολιτικός με ηθική και υψηλό όραμα για την κοινωνία, την οποία υπηρέτησε, κατά τη μακρά πολιτική του διαδρομή, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της χώρας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Ο Πρόεδρος της Βουλής για τον Κωστή Στεφανόπουλο

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου: «Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά, εκφράζω τη βαθύτατη συγκίνησή μου για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. Ο Κωστής Στεφανόπουλος κατά τη μακρά δημόσια πορεία του υπηρέτησε με εντιμότητα πολιτικές αρχές και διακρίθηκε σε κρίσιμες στιγμές του πολιτικού βίου της χώρας για τη γενναιότητα και την παρρησία του.

Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε το αξίωμά του με την υποδειγματική αφοσίωσή του στο δημόσιο συμφέρον όπως και τη διεκδίκηση και προβολή όλων των αξιών και προταγμάτων που ενώνουν και δεν διχάζουν τον λαό. Ο σεβασμός και η αγάπη με την οποία ο ελληνικός λαός τον περιέβαλε ήταν η αναγνώριση του εξαίρετου πολιτικού ήθους του, αλλά και της σεμνότητας και απλότητας που τον χαρακτήριζαν. Τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του».

Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη

“Ο Κ. Στεφανόπουλος υπήρξε ένας ευπατρίδης πολιτικός και πολύ καλός Πρόεδρος Δημοκρατίας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του”, ήταν το αρχικό μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με ανάρτησή του στο Twitter για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου.

 Στη συνέχεια ο κ.Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Ο Κωστής Στεφανόπουλος άφησε ανεξίτηλο το πέρασμά του στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας. Διακρίθηκε ως δικηγόρος και ξεχώρισε ως βουλευτής με τη μοναδική ρητορική του δεινότητα.Διετέλεσε πετυχημένος υπουργός και αποτέλεσε για χρόνια κορυφαίο στέλεχος της παράταξής μας.

Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του και αγαπήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που στο πρόσωπό του είδαν έναν Πρόεδρο προσιτό, σεμνό, φιλικό, ακέραιο και απολύτως προσηλωμένο στο πνεύμα του Συντάγματος.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος αφήνει πίσω του ένα πρότυπο εντιμότητας, ήθους και ακεραιότητας, ένα υπόδειγμα πολιτικού που με τη διαδρομή του κέρδισε την εκτίμηση και αναγνώριση φίλων και αντιπάλων

Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Δήλωση Φώφης Γεννηματά

Το «αντίο» της στον Κωστή Στεφανόπουλο είπε μέσω δύο αναρτήσεων στο λογαριασμό της στο Twitter η Φώφη Γεννηματά.

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος τίμησε την Ελλάδα ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ταυτίστηκε με το ήθος, τη σοβαρότητα τη συναίνεση. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.»

Δήλωση Σταύρου Θεοδωράκη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με δήλωση του, μέσω Twitter, ανέφερε ότι ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, περνά στην Ιστορία με το έργο του.

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος αφήνει παρακαταθήκη το πολιτικό ήθος που δίδαξε & την πολιτική αλήθειας που άσκησε.Περνά στην Ιστορία με το έργο του» έγραψε ο πρόεδρος του Ποταμιού. 

Δήλωση Πάνου Καμμένου

Στο μεταξύ ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αποχαιρέτησε τον Κωστή Στεφανόπουλο μέσω του Twitter

«Σήμερα στη εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων της Υπερμάχου Στρατηγού το Έθνος αποχαιρετά τον Εθνικό ηγέτη τον έντιμο Έλληνα Κωστή Στεφανόπουλο» έγγραψε στην ανάρτησή του. 

Δήλωση Δημήτρη Κουτσούμπα 

«Για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του» αναφέρει σε μήνυμά του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Αποχαιρετούμε με βαθύ σεβασμό τον Κωστή Στεφανόπουλο

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμός στο Facebook εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου, αναφέροντας πως προστάτευσε την δημοκρατία και τους θεσμούς της χώρας.

«Αποχαιρετούμε με βαθύ σεβασμό τον Κωστή Στεφανόπουλο και τον ευχαριστούμε για την υποδειγματική άσκηση των καθηκόντων του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Κωστής Στεφανόπουλος προστάτευσε το κύρος των δημοκρατικών μας θεσμών και εξέφρασε με το βάρος των λόγων του την εθνική μας αξιοπρέπεια. 
Προσήλθε ώριμος και σοφός στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και το ανύψωσε όντας απαλλαγμένος από κάθε πολιτική σκοπιμότητα, με τη μελαγχολία που προκαλεί η επίγνωση των ανθρωπίνων πραγμάτων και των πολιτικών και κοινωνικών συμπεριφορών αλλά και με την αισιοδοξία που προκαλεί η πίστη στις δυνατότητες του έθνους» έγραψε ο κ. Βενιζέλος .

Δήλωση από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας εξαιρετικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τίμησε τον θεσμό με το ήθος, την εντιμότητα και την σοβαρότητα του. Επιδίωξη του ήταν να ενώσει και όχι να διχάσει τον ελληνικό λαό. Επεδίωκε την συνεννόηση και την ενότητα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τα συλληπητήριά του.

Δήλωση Κώστα Σημίτη: Υπηρέτησε τη χώρα με παραδειγματική αξιοπρέπεια

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας υποδειγματικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Με βαθιά αφοσίωση στο εθνικό και το δημόσιο συμφέρον, με προσοχή να υπερβαίνει και να συμβιβάζει τις αντιθέσεις, με ακεραιότητα και εντιμότητα στην άσκηση των καθηκόντων του, υπηρέτησε τη χώρα με παραδειγματική αξιοπρέπεια» δήλωσε ο Κώστας Σημίτης για την εκδημία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.

   Ο κ. Σημίτης, οι κυβερνήσεις του οποίου συνέπεσαν με τη δεκαετή θητεία του Κ. Στεφανόπουλου, πρόσθεσε: «παρά τη διαφορετική πολιτική μας προέλευση, συνεργαστήκαμε παραγωγικά σε όλα τα θέματα και αναπτύξαμε μια δημιουργική σχέση και φιλία. Λυπούμαι πολύ που δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ στην κηδεία ενός σπουδαίου πολιτικού και ανθρώπου που εκτιμούσα ιδιαίτερα. Θα απουσιάζω στο εξωτερικό».

Καραμανλής για Στεφανόπουλο:Υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον με συνέπεια και ανιδιοτέλεια

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου:

«Ο Πρόεδρος Κωστής Στεφανόπουλος στη μακρά πολιτική σταδιοδρομία του υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον με συνέπεια και ανιδιοτέλεια. Τον αποχαιρετούμε με αισθήματα σεβασμού και ευγνωμοσύνης για την προσφορά του στον Τόπο».

Δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου εξέφρασε,  πρωην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

 «O Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας ευπατρίδης της πολιτικής ζωής του τόπου, ο οποίος υπηρέτησε την Ελλάδα με σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης», τονίζει στην δήλωσή του και συνεχίζει: «Ασκώντας τα καθήκοντα του με ήθος και ειλικρίνεια, ως Προέδρος της Δημοκρατίας, ανέδειξε το κύρος του υπέρτατου πολιτειακού μας θεσμού, κερδίζοντας και διατηρώντας επάξια το σεβασμό των πολιτών. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.»

Δήλωση Αντ. Σαμαρά για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας πολιτκός άνδρας που τίμησε όσο λίγοι τα αξιώματα, τα οποία του εμπιστεύθηκαν οι πολίτες και η Πολιτεία. Η θητεία του στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν απολύτως επιτυχής και υποδειγματική», τονίζει, σε δήλωσή του, για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου ο Αντώνης Σαμαράς και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στους οικείους του.

Δήλωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου εκφράζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του για τον θάνατο του πολιτικού που, όπως αναφέρει, άφησε τη “σφραγίδα” του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα σπάνιο πολιτικό, μοναδικό ρήτορα, ευπατρίδη, ευγενή, σεμνό και ακέραιο άνθρωπο, εμβληματική φυσιογνωμία της πολιτικής στη χώρα μας.

“Ο Κωστής Στεφανόπουλος είχε μοναδική αποδοχή από τον ελληνικό λαό, ως ένας από τους πιο σημαντικούς και με την ευρύτερη αποδοχή Προέδρους της Δημοκρατίας που γνώρισε η χώρα στη σύγχρονη ιστορία της. Τιμήθηκε για το ήθος, την ευπρέπεια, τη συνέπεια και την αξιοπρέπεια, που τον διέκρινε σε όλη την πορεία του στα κοινά. Άφησε το πολιτικό του αποτύπωμα έντονα χαραγμένο στη μνήμη όλων των Ελλήνων, ενώ η θητεία του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα ήταν υποδειγματική και μάλιστα σε εποχές εξαιρετικά απαιτητικές για τα εθνικά μας θέματα και για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας” σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Σημειώνει, άλλωστε, ότι “δεν είναι τυχαίο πως χαρακτηρίστηκε ως ο Πρόεδρος που ‘επιτέλους’ λέει αυτά που θέλει, αλλά δεν μπορεί να πει, ο μέσος Έλληνας πολίτης, ως ο Πρόεδρος που υπερασπίστηκε την εθνική ενότητα, τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, τα εθνικά μας δίκαια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο σεβασμός του στο Σύνταγμα έγινε παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους σύγχρονους πολιτικούς, χαρίζοντάς του την αναγνώριση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου”.

“Η απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου κάνει φτωχότερο τον πολιτικό κόσμο, κάνει φτωχότερη την Ελλάδα. Η παρακαταθήκη του όμως είναι πλούσια και η θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας θα συνεχίσει να εμπνέει όλους τους διαδόχους του και να αποτελεί φάρο ελπίδας για τη χώρα”, σημειώνει και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Τα συλλυπητήρια του Προέρδου της Κυπριακής Δημοκρατίας  

Mε λύπη πληροφορήθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, τον θάνατο του πρώην προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ενός ανδρός, όπως τονίζει, «που αποτέλεσε υπόδειγμα συνεπούς και αξιοπρεπούς υπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος». 

Σε γραπτή δήλωση ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει: «Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ευπατρίδης πολιτικός και πρότυπο εντιμότητας και ακεραιότητας καθ΄ όλη την πορεία ενάσκησης των πολιτικών και πολιτειακών του καθηκόντων». 

Κύπριος πρόεδρος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς τους οικείους του Κ. Στεφανόπουλου και προς τον ελληνικό λαό. 

Πατουλίδου για Στεφανόπουλο: Ανιδιοτελής και αξιοπρεπής πολιτικός

Ανιδιοτελή και αξιοπρεπή πολιτικό, σε όλη τη μακρά πολιτική διαδρομή του, χαρακτηρίζει η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τον Κωστή Στεφανόπουλο, σε δήλωση, στην οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του.

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος τίμησε αδιαλείπτως το ανώτερο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας με ήθος, σεμνότητα και αγάπη προς την πατρίδα, προστατεύοντας το κύρος των δημοκρατικών μας θεσμών», αναφέρει η κ. Πατουλίδου.

Τα συλλυπητήρια Σαρτζετάκη για Στεφανόπουλο

«Με βαθείαν θλίψιν επληροφορήθην τον θάνατον του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ΚΩΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, με την οποία εκφράζει τα «βαθύτερα συλλυπητήριά» του στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

«Ο εκλιπών από νεαράς ηλικίας αναμιχθείς με υποδειγματικόν ήθος εις την πολιτικήν, διεκρίθη εις όλα τα αξιώματα, υπουργικά και άλλα, τα οποία κατά καιρούς ανέλαβε, με τελευταίο και υπέρτατο αυτό του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας», σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Σαρτζετάκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:18