search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:02
MENU CLOSE

Βουλή: Αποσύρθηκε άρθρο σε νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ – Αντέδρασαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

21.11.2016 14:06
Βουλή: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για τη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες - Media

 

Την απόσυρση άρθρου (άρθρο 46), με το οποίο προωθούνταν η κατάργηση της έκπτωσης (30%) επί του τέλους παραμονής και πλόων που προβλέπεται σήμερα για τα πλοία ολικού μήκους άνω των 12 μέτρων, εφόσον ελλιμενίζονται μόνιμα στην ελληνική επικράτεια, ανακοίνωσε πριν από λίγο η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Οι διατάξεις είχαν περιληφθεί στο σχέδιο νόμου «Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/17/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 4ης Φεβρουαρίου 2014 σχετικά με τις συμβάσεις πίστωσης για καταναλωτές για ακίνητα που προορίζονται για κατοικία και την τροποποίηση της Οδηγίας 2008/48/ΕΚ και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών», το οποίο βρίσκεται σε φάση δεύτερης ανάγνωσης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Το άρθρο που αποσύρθηκε, επαναδιατύπωνε επίσης το σκέλος του Κώδικα ΦΠΑ (άρθρο 27) που αφορά στην απαλλαγή από τον φόρο παράδοσης και εισαγωγής πλοίων με σκοπό την πλήρη εναρμόνιση με την αντίστοιχη διάταξη Οδηγίας ΦΠΑ 2006/112. Με την επαναδιατύπωση προσδιορίζονταν οι προϋποθέσεις που θα έπρεπε να πληρούν τα πλοία που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν στη ναυσιπλοϊα ανοιχτής θαλάσσης, ώστε να εμπίπτουν στην απαλλαγή.

Την απόσυρση του σχετικού άρθρου είχαν ζητήσει και βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και οι αρμόδιοι φορείς κατά την ακρόασή τους στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Η υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το συγκεκριμένο άρθρο αποσύρεται και θα έρθει αργότερα σε άλλο νομοσχέδιο, αφού επαναδιατυπωθεί, με διαβούλευση που θα προηγηθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους συναρμόδιους φορείς.

Η κ. Παπανάτσιου ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ότι το υπουργείο μελετά και άλλες παρατηρήσεις και επισημάνσεις που έγιναν στη φάση της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην Επιτροπή και για όσα ζητήματα κριθεί αναγκαίο ενδεχομένως να υπάρξουν βελτιωτικές τροποποιήσεις κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:02