search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:31
MENU CLOSE

To Facebook… «ρουφάει» τη μπαταρία του κινητού σας

21.11.2016 15:40
Οι πολύωρες επισκέψεις στο Facebook φέρνουν … δυστυχία - Media
 
Το Facebook είναι το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο. Εκατομμύρια άνθρωποι ανά πάσα στιγμή είναι συνδεδεμένοι με τον λογαριασμό τους στο Facebook, είτε ενημερώνοντας τους φίλους τους για το τι κάνουν, είτε για να ενημερωθούν, είτε για να κάνουν νέες γνωριμίες.
 
Και επειδή ζούμε σε έναν κόσμο που διαρκώς κινείται, οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν το Facebook μέσω μιας φορητής συσκευής, είτε κινητό τηλέφωνο είτε ταμπλέτα. Και αυτό, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Tech World Zone, κάνει κακό στην μπαταρία του κινητού μας.
 
Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι η εφαρμογή (app) του Facebook σε κινητά Android αυξάνει την κατανάλωση της μπαταρίας κατά 20%. Αντιθέτως, η χρήση εναλλακτικών εφαρμογών ή η σύνδεση στο Facebook μέσω του browser αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού τηλεφώνου.
 
Το φαινόμενο αυτό εικάζεται ότι οφείλεται στη διαρκή λειτουργία του Facebook και άλλων εφαρμογών συνδεδεμένων με αυτό (WhatsApp, Instagram, κλπ) στο παρασκήνιο, όταν η συσκευή είναι ανοιχτή.
 
Για την ώρα το Facebook, μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας της Tech World Zone, σημείωσε ότι θα ερευνήσει τα δεδομένα και θα αναβαθμίσει τη λειτουργία της εφαρμογής όσο το δυνατόν συντομότερα. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι κορυφαίο στέλεχος του Facebook υποχρέωσε το 2015 τεχνικούς της εταιρείας να χρησιμοποιούν κινητά Android, προκειμένου να ζουν με το πρόβλημα και έτσι να το λύσουν συντομότερα και πιο αποτελεσματικά.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:30