search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:41
MENU CLOSE

Εισαγγελική έρευνα για την απόδραση με το «βραχιολάκι» – Τι λέει η εταιρεία φύλαξης

21.11.2016 17:53
Εισαγγελική έρευνα για την απόδραση με το «βραχιολάκι» - Τι λέει η εταιρεία φύλαξης - Media

 

Την παρέμβαση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας εφετών Αθηνών Αντώνη Λιόγα, προκάλεσε η πρώτη απόδραση κρατούμενου με βραχιολάκι.

Ο κ. Λιόγας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες παραβίασης της ηλεκτρονικής επιτήρησης από την 43χρονη κατηγορουμένη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στο σκάνδαλο της Energra-Hellas Power.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το enikos, ζητά να ερευνηθεί εάν υπήρξε ολιγωρία των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό της 43χρονης ή παραλείψεις από την πλευρά της εταιρίας.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας  Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης.

Ανακοίνωση της G4S Secure Solutions

Ανακοίνωση για το θέμα, εξέδωσε η εταιρεία που επιτηρεί τους κρατούμενους με βραχιολάκι.”Αναφορικά με το συμβάν της φυγής υποδίκου που έλαβε χώρα στις 19 Νοεμβρίου 2016, η G4S έλαβε άμεσα στις 18:58:08 σήμα παραβίασης των κατ’ οίκον περιοριστικών όρων από άτομο επιτηρούμενο με το ηλεκτρονικό «βραχιόλι». Η εταιρεία ενημέρωσε άμεσα και σύμφωνα με τις διαδικασίες όλες τις εμπλεκόμενες αρχές και συνέχισε να παρέχει διαρκή ενημέρωση σε αυτές για τη θέση και την πορεία του επιτηρουμένου ατόμου μέχρι της στιγμής που έλαβε σήμα αποκοπής του ιμάντα του «βραχιολιού», το οποίο και εντόπισε και περισυνέλλεξε στη συνέχεια” σημειώνει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

“Επισημαίνεται ότι η εταιρεία, ως τεχνολογικός πάροχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι υπεύθυνη για την εγκατάσταση και καλή λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια και για την τήρηση της εφαρμογής των περιοριστικών όρων, που έχουν ορίσει οι δικαστικές αρχές. Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβίασης, η εταιρεία ενημερώνει τις αρχές για να επιληφθούν και σε καμία περίπτωση ο ρόλος της δεν εκτείνεται σε καταστολή, περιορισμό ή καταδίωξη του επιτηρουμένου”.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Θα συνεχιστεί η επιτήρηση με βραχιολάκι

«Τα εναλλακτικά μέτρα της κράτησης, που υιοθετούνται διεθνώς ως προτεραιότητα της αντεγκληματικής πολιτικής, θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται απαρεγκλίτως», υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά την παραβίαση από επιτηρούμενη των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση – «βραχιολάκι» που διαπιστώθηκε το περασμένο Σάββατο, 19.11.2016, στην Αθήνα.

Όπως, επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, η επιτηρούμενη, υπόδικη για οικονομικά εγκλήματα, απομακρύνθηκε από το σπίτι της και στη συνέχεια έσπασε και πέταξε τη φορητή συσκευή ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και η αναζήτησή της συνεχίζεται. Το περιστατικό εξετάζεται λεπτομερώς προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αστοχίες και να γίνουν οι κατάλληλες βελτιώσεις.

Η ηλεκτρονική επιτήρηση -αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης- σε κατ’ οίκον περιορισμό ή εκπαιδευτική άδεια, έχει συνολικά εφαρμοστεί σε 11 άτομα, χωρίς καμιά παραβίαση των όρων της μέχρι προχθές.

Τέλος, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση ότι «το συγκεκριμένο μέτρο στηρίζεται στην διαρκή παρακολούθηση, αλλά και την εμπιστοσύνη των επιτηρουμένων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:41