search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:04
MENU CLOSE

«Ο Φάρατζ πρέσβης της Βρετανίας στις ΗΠΑ; Σκέτη παραφροσύνη!»

22.11.2016 16:19
«Ο Φάρατζ πρέσβης της Βρετανίας στις ΗΠΑ; Σκέτη παραφροσύνη!» - Media

 

Σοβαρούς πονοκεφάλους στον Βρετανικό πολιτικό κόσμο προκαλεί ο Ντοναλντ Τραμπ, πριν καν αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ.

Το tweet του νεοεκλεγέντος προέδρου, ότι «πολλοί θα ήθελαν να δουν να αναλαμβάνει το πόστο» του πρέσβη της Βρετανίας στις ΗΠΑ ο ηγέτης του UKIP Νάιτζελ Φάρατζ απαντήθηκε με ένα χλιαρό και… αμήχανο «όχι» από το 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, αποδεικνύοντας ότι ο Τραμπ μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση ακόμα και τους πλέον ισχυρούς και πιστούς συμμάχους των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η ιδέα του Φάρατζ ως πρέσβη της Βρετανίας στις ΗΠΑ προκαλεί… τρόμο σε διπλωμάτες, πρώην και νυν, του Φόρειν Όφις. Μιλώντας στον «Independent», ο πρώην πρέσβης της Βρετανίας στις ΗΠΑ σερ Κρίστοφερ Μάγιερ χαρακτήρισε την ιδέα ως «παραφροσύνη», υπογραμμίζοντας ότι o νυν πρέσβης, σερ Κιμ Ντάροχ είναι «εξαίρετος, πρώτης τάξεως πρέσβης».

Ο σερ Κρίστοφερ προσέθεσε ότι «η ιδέα ότι μπορείς να απολύσεις έναν εξαίρετο διπλωμάτη και να τον αντικαταστήσεις με έναν πολιτικό που, τις περισσότερες φορές, είναι σε αντίθεση με την Τερέζα Μέι και την κυβέρνησή της και θα είναι υπόχρεος στον Τραμπ, είναι καθαρή παραφροσύνη». Τόνισε, δε, ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο, νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ να προτείνει -έστω και σε προσωπικό επίπεδο- τον πρέσβη της Βρετανίας στης ΗΠΑ.

Όσο για τον ίδιο τον Φάρατζ, ο σερ Κρίστοφερ υπογράμμισε ότι θα είναι «απόλυτα εκτεθημένος και υπόχρεος στον Τραμπ, όταν οφείλει να είναι 100% πιστός στην κυβέρνησή του».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:02