search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:34
MENU CLOSE

Χρέος, πλεονάσματα και συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στη σύνοδο της Παρασκευής

22.11.2016 17:47
Χρέος, πλεονάσματα και συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στη σύνοδο της Παρασκευής - Media
 
Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας, μαζί με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ θα συναντηθούν στο Βερολίνο την Παρασκευή με αξιωματούχους του ΔΝΤ για να συζητήσουν σχετικά με την κρίση δημοσίου χρέους της Ελλάδας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.
 
Η Süddeutsche Zeitung δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες για τα θέματα που θα εξεταστούν στη συνάντηση της Παρασκευής. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ατζέντα της συνάντησης αναμένεται να συμπεριληφθούν τα ζητήματα της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους, καθώς και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων που απαιτούνται από την Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ έχει θέσει ως προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα -αλλά και για την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους την οποία θα συντάξει- «εδώ και τώρα» δεσμεύσεις από τους Ευρωπαίους πιστωτές της χώρας για ουσιαστική ρύθμιση του δημοσίου χρέους.
 
Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να σημειωθεί ότι τρεις από τις πέντε χώρες-μέλη της Ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία) βαίνουν προς εκλογές, με εμφανείς πιέσεις από ακροδεξιά κόμματα, καθώς και ότι η Ιταλία σε λίγες μέρες έχει δημοψήφισμα που μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ε.Ε., ενώ και η Ισπανία έχει ευάλωτη κυβέρνηση μειοψηφίας. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχαν υπάρξει πληροφορίες ότι το Βερολίνο επεξεργάζεται σενάρια για την περίπτωση που το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει τελικά στο ελληνικό πρόγραμμα.
 
Στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσαν νωρίτερα ότι η Αθήνα συνεχίζει τις συνομιλίες με τους διεθνείς πιστωτές της για τις μεταρρυθμίσεις στα πεδία της δημοσιονομικής πολιτικής και των εργασιακών σχέσεων, με στόχο την ολοκλήρωση της τρέχουσας, δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης στις αρχές του επόμενου μήνα, ενόψει της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τον επόμενο μήνα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:33