search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:27
MENU CLOSE

Ιράκ: Το δράμα των αμάχων στη Μοσούλη (Videos)

23.11.2016 06:44
Ιράκ: Το δράμα των αμάχων στη Μοσούλη (Videos) - Media

 

Οι μάχες κατά των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» (ISIS) στα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας συνεχίζονται, με τις δυνάμεις του ιρακινού στρατού και των Κούρδων πεσμεργκά να καταγράφουν σημαντικές νίκες επί των τζιχαντιστών.

Πρόσφατα κατάφεραν να ελευθερώσουν τα βόρεια τμήματα  της πόλης της Μοσούλης στο Ιράκ, η οποία αποτελεί προπύργιο του ISIS στη Μέση Ανατολή. Και ενώ όλοι μιλούν για τις στρατιωτικές συγκρούσεις, εικόνες που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ruptly παρουσιάζουν το δράμα που ζουν οι άμαχοι της περιοχής. Στα βίντεο που έδωσε το Ruptly στη δημοσιότητα φαίνονται εκατοντάδες πολίτες να τρέχουν προς τα φορτηγά της ιρακινής κυβέρνησης τα οποία μοιράζουν ανθρωπιστική βοήθεια στην απελευθερωμένη περιοχή.

Οι πολίτες σπρώχνουν ο ένας τον άλλον, φωνάζουν, ώστε να λάβουν ένα πακέτο φαγητού από τους στρατιώτες.  Σε άλλο σημείο τρέχουν προς τα φορτηγά για να πάρουν ένα μικρό κουτί που περιέχει πολύτιμη βοήθεια, φαγητό, νερό, κάαποια φάρμακα, ωστόσο τα κουτιά δεν φτάνουν για όλους αφήνοντας πολλούς από τους αμάχους δυσαρεστημένους.

Αν και οι συμμαχικές δυνάμεις προσπάθησαν να βοηθήσουν τους αμάχους της Μοσούλης και πριν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, φαίνεται πως η εξαθλίωση και τα προβλήματα είναι μεγάλα και πως, ενδεχομένως, θα συνεχιστούν αν ο ISIS ανακαταλάβει την περιοχή.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:25