search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:48
MENU CLOSE

Η ανακαταμέτρηση μπορεί να γίνει αλλά όχι με αίτημα της Κλίντον

24.11.2016 10:30
Σκάνδαλο (;) με την επαναληπτική καταμέτρηση των ψήφων στις ΗΠΑ - Ο δικαστής ακύρωσε τη διαδικασία - Media

 

Το κόμμα των Πρασίνων και η υποψήφια πρόεδρος Jill Stein σχεδιάζει να ζητήσει ανακατσμέτρηση των ψήφων σε τρεις πολιτείες όπου το εκλογικό αποτέλεσμα είναι οριακό για να διαπιστωθεί η ακρίβεια του συστήματος καταμέτρησης ψήφων, αναφέρει σε δήλωσή της σύμφωνα με δημοσίευμα του  Bloomberg.

Η Stein, θα ζητήσει την ανακαταμέτρηση στις πολιτείες του Μίσιγκαν, της Πενσιλβάνια και του Ουισκόνσιν, όπου οι διαφορές ανάμεσα στον Τραμπ και την Κλίντον είναι οριακές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Μίσιγκαν ο Τραμπ επικράτησε με λιγότερες από 11.000 ψήφους διαφορά.

Κάποιες από τις αιτίες της ανακαταμέτρησης εδράζονται, όπως αναφέρει στη δήλωσή της, στο γεγονός ότι το σύστημα μπορεί εύκολα να χακαριστεί και ήδη έχει ξεκινήσει προσπάθεια συγκέντρωσης κεφαλαίων για αυτό τον σκοπό. Σημειώνεται ότι ρεπορτάζ του New York Magazine, ανέφερε ότι η Κλίντον πιέζεται από ομάδα επιστημόνων ειδικών στην πληροφορική να ζητήσει επίσημα ανακαταμέτρηση μετά από στοιχεία που υποδεικνύουν ότι μπορεί το σύστημα να δέχθηκε χακάρισμα σε αυτές τις πολιτείες.

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:48