search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:43
MENU CLOSE

Κινεζικός όμιλος ενδιαφέρεται να αγοράσει το ξενοδοχείο «Athens Ledra»

24.11.2016 13:29
Κινεζικός όμιλος ενδιαφέρεται να αγοράσει το ξενοδοχείο «Athens Ledra» - Media

 

Εξελίξεις αναμένονται στο ζήτημα της λειτουργίας του Ξενοδοχείου «Athens Ledra», όπως τονίστηκε σε σημερινή συνέντευξη του σωματείου των εργαζομένων του Ξενοδοχείου, που συνεχίζουν για εννέα και πλέον μήνες τις κινητοποιήσεις τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Όπως πληροφόρησε τους εργαζομένους, ο Νίκος Παπαγεωργίου πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, ένας κινεζικός όμιλος έχει εκδηλώσει το σοβαρό ενδιαφέρον για την αγορά του ξενοδοχείου. Ημερομηνία κλειδί για περεταίρω εξελίξεις είναι 7η Δεκεμβρίου, καθώς για τότε έχει οριστεί ο τρίτος πλειστηριασμός του Athens Ledra, με τους εργαζόμενους να σημειώνουν ότι μέχρι τότε θα έχουν υπάρξει εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι του κινεζικού ομίλου έχουν μιλήσει και με τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου και έχουν υποσχεθεί διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και καταβολή των δεδουλευμένων, αν τελικά γίνουν οι νέοι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου. Βέβαια οι εκπρόσωποι των εργαζομένουν συνιστούν επαγρύπνηση, καθώς τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρις στιγμής.

Ο κ. Παπαγεωργίου απάντησε και στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συνομιλίες του σωματείου των εργαζομένων με τους υποψήφιους νέους ιδιοκτήτες. Όπως είπε: “οι εργαζόμενοι δεν διαπραγματεύονται με κανένα υποψήφιο επιχειρηματικό όμιλο αλλά αντίθετα είναι αδιαπραγμάτευτοι στο ότι πρέπει να δοθούν άμεσα τα δεδουλευμένα”. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το συνολικό πόσο που οφείλεται στους εργαζόμενους ανέρχεται σε 800.000 ευρώ. Μάλιστα οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι όποιος και να είναι ο νέος εργοδότης θα πρέπει να προβεί στην καταβολή του εν λόγω ποσού.

Τέλος, οι εργαζόμενοι καταγγέλουν τη στάση της κυβέρνησης, καθώς όπως τόνισαν, δεν έχει προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και δεν έκαναν καμία παρέμβαση ώστε να φέρουν την εργοδοσία προ των ευθυνών της, επιδιώκοντας λύση του προβλήματος αλλά αντίθετα, όπως είπαν, χρειάστηκε αγώνας για πάρουν οι εργαζόμενοι το έκτακτό βοήθημα των 1.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:42