search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:10
MENU CLOSE

Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο Ελ Σαλβαδόρ – Κίνδυνος τσουνάμι – Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Νικαράγουα

24.11.2016 19:19
Κανείς δεν σκότωσε κανέναν στο Ελ Σαλβαδόρ την Τετάρτη - Media

Ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές χώρες της Κεντρικής Αμερικής, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 7,2 βαθμών και εστιακό βάθος 33 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρό του εντοπίστηκε περίπου 154 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Πουέρτο Τριούμφο, στο Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με το USGS.

Σύμφωνα με τις κυβερνήσεις του Ελ Σαλβαδόρ και της Νικαράγουας, η δόνηση έγινε αισθητή και στις δύο χώρες. Επίσης, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Κόστα Ρίκα.

Ο πρόεδρος Ορτέγα κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγα κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα εξαιτίας του σεισμού 7,2 βαθμών που έγινε αισθητός, αλλά και λόγω του κυκλώνα Ότο ο οποίος πλήττει από νωρίτερα την Πέμπτη περιοχές του κεντροαμερικανικού κράτους.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε ότι υπάρχει απειλή οι παράκτιες περιοχές της χώρας να πληγούν από τσουνάμι, ενώ οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας ανέφεραν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής λάβει αναφορές για σοβαρές υλικές ζημιές από τον σεισμό.

Κίνδυνος για τσουνάμι

Σεισμικά κύματα ύψους έως κι ενός μέτρου είναι πιθανό να πλήξουν τις ακτές της Νικαράγουας και του Ελ Σαλβαδόρ οι οποίες βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό μετά τον σεισμό 7 βαθμών που σημειώθηκε στα ανοικτά των δύο κρατών, τονίζει σε έκτακτο δελτίο του το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC).

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του Ελ Σαλβαδόρ κάλεσαν τους κατοίκους των παραθαλάσσιων κοινοτήτων να απομακρυνθούν από τις περιοχές αυτές λόγω του κινδύνου τσουνάμι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:06