search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:22
MENU CLOSE

Νεκροί μια γιαγιά και το εγγόνι της από έκρηξη στο hot spot στη Μόρια – Ξέσπασαν και συμπλοκές με τα ΜΑΤ (Photos)

24.11.2016 22:31
Νεκροί μια γιαγιά και το εγγόνι της από έκρηξη στο hot spot στη Μόρια - Ξέσπασαν και συμπλοκές με τα ΜΑΤ (Photos) - Media

Δύο νεκροί και δύο σοβαρά τραυματισμένοι είναι ο απολογισμός από έκρηξη, πιθανότατα φιάλης υγραερίου, στο hot spot της Μόριας στη Μυτιλήνη.

Από την έκρηξη έχουν σκοτωθεί μία γυναίκα και ένα παιδί, ενώ σοβαρά εγκαύματα έχουν υποστεί άλλη μιά γυναίκα και ένα παιδί.

Η φωτιά που ακολούθησε της έκρηξης κατακαίει μεγάλο μέρος του καταυλισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από γκαζάκι ή φιάλη υγραερίου την ώρα που μαγείρευαν μέσα στη σκηνή. Νεκροί είναι η 66χρονη γιαγιά και ο  6χρονος εγγονός της, ενώ διακομίζονται με C-130 στην Αθήνα η 25χρονη κόρη της ηλικιωμένης και το δεύτερο παιδί 4 ετών. Υπάρχουν έξι τραυματίες ακόμα.

Μέχρι να διαπιστωθεί το πως και γιατί έγινε η έκρηξη προκλήθηκε μεγάλη ένταση, καθώς υπήρξαν σοβαρότατοι τραυματισμοί από άγρια επεισόδια μεταξύ μεταναστών και ΜΑΤ μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης. 

Από τη φωτιά που προκάλεσε η έκρηξη σε σκηνές, υπάρχουν και παιδιά που έχουν τραυματιστεί και βρίσκονται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που κουβαλούν τα πράγματά τους και φεύγουν από το κέντρο, αφού έχουν καεί ολοσχερώς οι σκηνές τους! Η κατάσταση είναι εκρηκτική και εξαιρετικά δύσκολη και για τις αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις και δυστυχώς κανείς δεν ξέρει τι θα μείνει πίσω η μέρα που ξημερώνει. 

Σύμφωνα με την ΜΚΟ Proactiva Open Arms, η οποία δραστηριοποιείται στο νησί, είχε γίνει λόγος αρχικά και με το που συνέβη το περιστατικό για τρεις νεκρούς.

 

Τα δραματικά γεγονότα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης επιβεβαιώνει και η ΜΚΟ Platanos Refugee Solidarity, Lesvos:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:17