search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:49
MENU CLOSE

Άμεση παρέμβαση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους άστεγους πρόσφυγες στη Μόρια

25.11.2016 15:34
Άμεση παρέμβαση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους άστεγους πρόσφυγες στη Μόρια - Media

 

«Το τραγικό συμβάν υπενθυμίζει την άμεση ανάγκη για βελτίωση των συνθηκών διαμονής των προσφύγων στα νησιά» δηλώνει με σχετική ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το θάνατο των δύο προσφύγων στη Μόρια.

Επίσης, υπογραμμίζει την ανάγκη «να διεξάγονται οι διαδικασίες υποδοχής και ταυτοποίησης με πιο αποτελεσματικό τρόπο και στο χρονοδιάγραμμα που ορίζει ο νόμος.

Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί ο υπερπληθυσμός και η απόγνωση που νιώθουν όσοι περιμένουν στα νησιά, μερικοί μάλιστα για πολύ καιρό, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και χωρίς κάποια ξεκάθαρη προοπτική στον ορίζοντα». «Για το σκοπό αυτό», προσθέτει, «είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η Υπηρεσία Ασύλου, μεταξύ άλλων και με υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο».

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αναφέρεται, εξάλλου, στην εντατικοποίηση των προσπαθειών για εξεύρεση εναλλακτικής στέγασης.

Όσον αφορά στους 400 πρόσφυγες και μετανάστες που δεν έχουν πού να μείνουν μετά τα χτεσινά γεγονότα, διευκρινίζεται ότι η Ύπατη Αρμοστεία και οι εταίροι της σε συντονισμό με τις αρχές ξεκίνησαν να τοποθετούν οικογενειακές σκηνές. Παράλληλα διανέμονται πακέτα με βασικά είδη πρώτης ανάγκης (κουβέρτες, στρώματα, είδη προσωπικής υγιεινής) για όσους επλήγησαν από τη φωτιά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:49