23/01/2019 23:32:20

Άθλιες συνθήκες στο Πρωτοδικείο Αθηνών - Φωλιές από κατσαρίδες στους φακέλους με τις δικογραφίες (Photos)

Άθλιες συνθήκες στο Πρωτοδικείο Αθηνών - Φωλιές από κατσαρίδες στους φακέλους με τις δικογραφίες (Photos) - Media

 

Εστίες υγειονομικών κινδύνων αλλά και προβλήματα στις κτηριακές υποδομές του συγκροτήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών (πρώην Σχολής Ευελπίδων) εντόπισαν ύστερα από επιθεώρηση ο Πρόεδρος και αντριπροσωπεία μελών του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς και ο γιατρός του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Γιαννούκος.

Στην έκθεση, ο Κ. Γιαννούκος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «από τις τουαλέτες απουσιάζουν τα στοιχειώδη για την ατομική υγιεινή ανθώπων» (πχ σαπούνι, χαρτί υγείας και αντισηπτικό χεριών) και ότι «σε όλα τα κτίρια, καθώς και στον προαύλιο χώρο του Πρωτοδικείου, υπάρχουν τρωκτικά (ποντίκια, αρουραίοι) και κατσαρίδες. Ιδίως μέσα στις ντουλάπες όπου υπάρχουν φάκελοι με δικογραφίες (χαρτιά) υπάρχουν φωλιές από κατσαρίδες».

Όλα τα παραπάνω αποτυπώθηκαν σε έκθεση που συντάχθηκε από τον γιατρό και παραδόθηκε στον ΔΣΑ στις 11 Νοεμβρίου. Η έκθεση εστάλη στις 14 Νοεμβρίου στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στους Προϊστάμενους του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Στη συνέχεια, την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Γεώργιο Σάρλη, παρόντος του Προϊστάμενου του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Ελευθέριο Γεωργίλη.

Αφού επιβεβαιώθηκαν οι διαπιστώσεις της Έκθεσης, κατέστη απολύτως σαφής ο επείγων και επιτακτικός χαρακτήρας επίλυσης του προβλήματος.

Το Υπουργείο δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί, διασφαλίζοντας τα αναγκαία κονδύλια και η Διοίκηση του Πρωτοδικείου δεσμεύθηκε να τα αξιοποιήσει για να επιλύσει τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος θα παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων και την πρόοδο των εργασιών.

Δείτε την έκθεση του γιατρού του ΔΣΑ, Κωνσταντίνου Γιαννούκου:

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.