search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:15
MENU CLOSE

Είναι ο μισογυνισμός ψυχική διαταραχή; Ναι, υποστηρίζουν επιστήμονες

25.11.2016 17:57
Είναι ο μισογυνισμός ψυχική διαταραχή; Ναι, υποστηρίζουν επιστήμονες - Media
 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Βίας Εις Βάρος των Γυναικών, το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στις ΗΠΑ, συγκέντρωσε τα στοιχεία από 78 διαφορετικές έρευνες σχετικά με τις ανδρικές αντιλήψεις περί «αρσενικότητας» και τη σχέση τους με την ψυχική υγεία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσο πιο μισογύνης είναι ένας άνδρας, τόσο πιο κακή είναι η ψυχική του υγεία.
 
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του πανεπιστημίου που δημοσίευσαν τα συμπεράσματά τους στο Journal of Counselling Psychology, κατέληξαν ότι οι άνδρες που είναι πιο κοντά στα πρότυπα του κυρίαρχου επί των γυναικών και του playboy είχαν τα πλέον αρνητικά αποτελέσματα σχετικά με την ψυχική τους υγεία. Πάντως, άλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η έρευνα είναι πολύ απλουστευτική και δεν καλύπτει όλα τα επίπεδα σχέσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:15