17/10/2019 22:57:39

Όπλο του Ψυχρού Πολέμου στη μάχη κατά του ISIS (Video)

Όπλο του Ψυχρού Πολέμου στη μάχη κατά του ISIS (Video) - Media

 

Το αεροσκάφος U2 «Dragonlady» αποτέλεσε ένα από τα πλέον σημαντικά μυστικά όπλα των ΗΠΑ στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Το αεροπλάνο, το οποίο πετούσε στα όρια της στρατόσφαιρας, ήταν το απόλυτο κατασκοπευτικό σκάφος, το οποίο πραγματοποιούσε πτήσεις πάνω από το «Σιδηρουν Παραπέτασμα», μέχρι την ώρα που οι Ρώσοι κατέρριψαν ένα και ανακάλυψαν την ύπαρξή του.

Από τότε το U2 σχεδόν παροπλίστηκε, ωστόσο φαίνεται ότι ο πόλεμος κατά του Ισλαμικού Κράτους το... επαναφέρει στη δράση, όπως αποκάλυψε το CNN, το οποίο σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του παρουσίασε Αμερικάνους πιλότους, οι οποίοι πετούν με το συγκεκριμένο αεροπλάνο πάνω από περιοχές που τελούν υπό την κατοχή του ISIS.

Oι πιλότοι ανέφεραν ότι ο στόχος των πτήσεών τους είναι να αποκαλύπτουν τις θέσεις των τζιχαντιστών και να τις δίνουν στις δυνάμεις που τους πολεμούν, ώστε να επιτυγχάνουν εναντίον τους «χειρουργικά» χτυπήματα και να καταστρέφουν δυνάμεις και ηθικό. Μάλιστα, οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν αξιοποιήσει τόσο πολύ τις πληροφορίες που τα U2 τους δίνουν που φαίνεται ότι τα αεροσκάφη θα παραμείνουν εν ενεργεία για μεγάλο ακόμα χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.