search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:48
MENU CLOSE

Όπλο του Ψυχρού Πολέμου στη μάχη κατά του ISIS (Video)

25.11.2016 19:44
Το The Joshua Tree των U2 ανακηρύχθηκε το καλύτερο άλμπουμ της δεκαετίας του 1980 - Media

 

Το αεροσκάφος U2 «Dragonlady» αποτέλεσε ένα από τα πλέον σημαντικά μυστικά όπλα των ΗΠΑ στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Το αεροπλάνο, το οποίο πετούσε στα όρια της στρατόσφαιρας, ήταν το απόλυτο κατασκοπευτικό σκάφος, το οποίο πραγματοποιούσε πτήσεις πάνω από το «Σιδηρουν Παραπέτασμα», μέχρι την ώρα που οι Ρώσοι κατέρριψαν ένα και ανακάλυψαν την ύπαρξή του.

Από τότε το U2 σχεδόν παροπλίστηκε, ωστόσο φαίνεται ότι ο πόλεμος κατά του Ισλαμικού Κράτους το… επαναφέρει στη δράση, όπως αποκάλυψε το CNN, το οποίο σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του παρουσίασε Αμερικάνους πιλότους, οι οποίοι πετούν με το συγκεκριμένο αεροπλάνο πάνω από περιοχές που τελούν υπό την κατοχή του ISIS.

Oι πιλότοι ανέφεραν ότι ο στόχος των πτήσεών τους είναι να αποκαλύπτουν τις θέσεις των τζιχαντιστών και να τις δίνουν στις δυνάμεις που τους πολεμούν, ώστε να επιτυγχάνουν εναντίον τους «χειρουργικά» χτυπήματα και να καταστρέφουν δυνάμεις και ηθικό. Μάλιστα, οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν αξιοποιήσει τόσο πολύ τις πληροφορίες που τα U2 τους δίνουν που φαίνεται ότι τα αεροσκάφη θα παραμείνουν εν ενεργεία για μεγάλο ακόμα χρονικό διάστημα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15