search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:40
MENU CLOSE

Ξένοι ηγέτες για τον θανάτου του commandante Φιντέλ Κάστρο

26.11.2016 11:11
Ηχηρό μήνυμα Πούτιν προς ΝΑΤΟ: Σταματήσατε να εφευρίσκεστε «ρωσικές απειλές»  - Media

 

Τα πρώτα τους μηνύματα για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο στέλνουν ηγέτες και κυβερνήσεις ξένων χωρών.

Πούτιν: Η μνήμη του θα μείνει για πάντα στη καρδιά των Ρώσων

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε: «Το όνομα αυτού του διακεκριμένου πολιτικού ορθώς θεωρείται σύμβολο μίας εποχής στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία. Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ειλικρινής και αξιόπιστος φίλος της Ρωσίας. Κατάφερε να χτίσει μία ελεύθερη και ανεξάρτητη Κούβα, έγινε σημαίνον μέλος της διεθνούς κοινότητας και αποτέλεσε έμπνευση για πολλές χώρες και ανθρώπους.

Ο Κάστρο ήταν ένα ισχυρό και σοφό άτομο, που πάντα κοίταζε με εμπιστοσύνη το μέλλον. Ενσάρκωνε τα υψηλά ιδεώδη ενός πολιτικού, ενός πολίτη και ενός πατριώτη που ήταν ειλικρινά πεπεισμένος για την ορθότητα του σκοπού στην οποία αφιέρωσε όλη του τη ζωή. Η μνήμη του θα μείνει για πάντα στην καρδιά των Ρώσων».

 

Ολάντ: Ο Κάστρο ενσάρκωσε την κουβανική επανάσταση

Ο Φιντέλ Κάστρο “ενσάρκωσε την κουβανική επανάσταση”, στις “ελπίδες” και τις “διαψεύσεις” της, εκτίμησε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του κουβανού ηγέτη.

Ο Φιντέλ Κάστρο “ενσάρκωσε την κουβανική επανάσταση, στις ελπίδες που δημιούργησε και τις διαψεύσεις που προκάλεσε”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ολάντ. “Παράγοντας του Ψυχρού Πολέμου, εκπροσωπούσε για τους Κουβανούς την υπερηφάνεια της απόρριψης της εξωτερικής κυριαρχίας”.

Μιχαήλ Γκορμπατσόφ: Άφησε βαθύ σημάδι στην ιστορία της ανθρωπότητας

«Ο Φιντέλ ύψωσε το ανάστημά του και ενίσχυσε τη χώρα του κατά τη διάρκεια του πιο σκληρού αμερικανικού αποκλεισμού, όταν υπήρχε τεράστιε πίεση πάνω του και παρόλα αυτά έβγαλε τη χώρα του από αυτόν τον αποκλεισμό και την έβαλε στο μονοπάτι της ανεξάρτητης ανάπτυξης», επισήμανε ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης.

«Τα τελευταία χρόνια, ακόμη κι αν ο Φιντέλ Κάστρο δεν ήταν επίσημα στην εξουσία, ήταν τεράστιος ο ρόλος του στην ενίσχυση της χώρας. Θα τον θυμούνται ως εξέχοντα πολιτικό που κατάφερε να αφήσει ένα βαθύ σημάδι στην ιστορία της ανθρωπότητας», πρόσθεσε.

Ισπανική κυβέρνηση: Έφυγε μια φιγούρα μεγάλης ιστορικής σημασίας

Για «μία φιγούρα μεγάλης ιστορικής σημασίας» που έφυγε, κάνει λόγο η Ισπανική κυβέρνηση. «Ένας άνθρωπος που έφερε ένα σημείο καμπής στην εξέλιξη της χώρας και του οποίου η μεγάλη επιρροή ήταν αισθητή σε όλη την περιοχή. Ως γιος Ισπανών γονέων, ο πρώην πρόεδρος Κάστρο πάντα διατήρησε ισχυρισμούς δεσμούς με την Ισπανία και ήταν δεσμευμένος με δεσμούς αίματος και κουλτούρας», αναφέρει.

Ναρέντα Μόντι: Η Ινδία θρηνεί για την απώλεια ενός σπουδαίου φίλου

«Στέλνω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην κυβέρνηση και τον λαό της Κούβας για τον λυπηρό θάνατο του Φιντέλ Κάστρο», τόνισε ο Ινδός πρωθυπουργός.

»Στηρίζουμε την κουβανική κυβέρνηση και τον λαό σε αυτή την τραγική ώρα. Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα. Η Ινδία θρηνεί για την απώλεια ενός σπουδαίου φίλου».

Ενρίκε Πένια Νέτο: Έμβλημα του 20ου αιώνα

 «Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ένας μεγάλος φίλος του Μεξικού. Προωθούσε τις διμερείς σχέσεις με βάση τον σεβασμό, τον διάλογο και την αλληλεγγύη. Λυπάμαι για τον θάνατο του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης και ενός εμβλήματος του 20ου αιώνα», αναφέρει ο πρόεδρος του Μεξικού.
 

Νικολάς Μαδούρο: Να συνεχίσουμε την κληρονομιά του

Μήνυμα προς όλους τους επαναστάτες του κόσμου έστειλε ο πρόεδρος της Βενεζουέλα: «Προς όλους τους επαναστάτες του κόσμου: Πρέπει να συνεχίσουμε την κληρονομιά του και να κρατήσουμε τη σημαία του για την ανεξαρτησία, τον σοσιαλισμό, την πατρίδα».

Ραφαέλ Κορέα: Ζήτω η Κούβα

«Ήταν ένας σπουδαίος. Ο Φιντέλ είναι νεκρός. Ζήτω η Κούβα! Ζήτω η Λατινική Αμερική!», δήλωσε ο πρόεδρος του Εκουαδόρ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:40