search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:22
MENU CLOSE

Χίος: Ψηφίζουν και αποφασίζουν για το προσφυγικό – Η έκτακτη σύσκεψη και οι προτάσεις

26.11.2016 15:35
Χίος: Ψηφίζουν και αποφασίζουν για το προσφυγικό - Η έκτακτη σύσκεψη και οι προτάσεις  - Media

 

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι συζητούν αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι σχετικά με τη λήψη απόφασης επί των κυβερνητικών προτάσεων για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Μάλιστα η πρόσκληση απευθύνεται στους βουλευτές Χίου, τον αντιπεριφερειάρχη Χίου, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χίου και τα πολιτικά κόμματα.

Συνημμένες στην πρόταση είναι οι παρακάτω προτάσεις της Κυβέρνησης προς τους πολίτες της Χίου:

«1. Προτεραιοποίηση απαραίτητων έργων υποδομών και περιβάλλοντος για το νησί, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, Δήμου Χίου και υπουργείου Ανάπτυξης. Το υπ. Ανάπτυξης θα προχωρήσει μέχρι το τέλος του 2016 στη θεσμοθέτηση ενός νέου ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ για το Βόρειο Αιγαίο, που θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

2. Δημιουργία νέου χώρου φιλοξενίας στον πρώην ΧΑΔΑ, ως μόνης άμεσα εφικτής οικονομικά λύσης, στην προοπτική κατάργησης του χώρου φιλοξενίας στη Σούδα και λειτουργίας της ΒΙΑΛ μόνο ως χώρος υποδοχής και ταυτοποίησης.

3. Προσωρινή χρήση της εγκατάστασης στο Μερσινίδι, ως προαναχωρησιακό κέντρο δυναμικότητας 120 ατόμων για μεταβατικό διάστημα και προσπάθεια χωροθέτησής του σε άλλη θέση.

4. Ενίσχυση της αστυνόμευσης του νησιού.

5. Επιτάχυνση των διαδικασιών των Επιτροπών Ασύλου-Προσφυγών με ενίσχυση της Υπηρεσίας Ασύλου με προσωπικό, η οποία από κανένα στέλεχος στην αρχή του 2016, στο τέλος του έτους θα είναι στελεχωμένη με 40 άτομα».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:20