15/09/2019 20:21:39

Χίος: Ψηφίζουν και αποφασίζουν για το προσφυγικό - Η έκτακτη σύσκεψη και οι προτάσεις

Χίος: Ψηφίζουν και αποφασίζουν για το προσφυγικό - Η έκτακτη σύσκεψη και οι προτάσεις  - Media

 

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι συζητούν αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι σχετικά με τη λήψη απόφασης επί των κυβερνητικών προτάσεων για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Μάλιστα η πρόσκληση απευθύνεται στους βουλευτές Χίου, τον αντιπεριφερειάρχη Χίου, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χίου και τα πολιτικά κόμματα.

Συνημμένες στην πρόταση είναι οι παρακάτω προτάσεις της Κυβέρνησης προς τους πολίτες της Χίου:

«1. Προτεραιοποίηση απαραίτητων έργων υποδομών και περιβάλλοντος για το νησί, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, Δήμου Χίου και υπουργείου Ανάπτυξης. Το υπ. Ανάπτυξης θα προχωρήσει μέχρι το τέλος του 2016 στη θεσμοθέτηση ενός νέου ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ για το Βόρειο Αιγαίο, που θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

2. Δημιουργία νέου χώρου φιλοξενίας στον πρώην ΧΑΔΑ, ως μόνης άμεσα εφικτής οικονομικά λύσης, στην προοπτική κατάργησης του χώρου φιλοξενίας στη Σούδα και λειτουργίας της ΒΙΑΛ μόνο ως χώρος υποδοχής και ταυτοποίησης.

3. Προσωρινή χρήση της εγκατάστασης στο Μερσινίδι, ως προαναχωρησιακό κέντρο δυναμικότητας 120 ατόμων για μεταβατικό διάστημα και προσπάθεια χωροθέτησής του σε άλλη θέση.

4. Ενίσχυση της αστυνόμευσης του νησιού.

5. Επιτάχυνση των διαδικασιών των Επιτροπών Ασύλου-Προσφυγών με ενίσχυση της Υπηρεσίας Ασύλου με προσωπικό, η οποία από κανένα στέλεχος στην αρχή του 2016, στο τέλος του έτους θα είναι στελεχωμένη με 40 άτομα».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.