17/12/2018 22:46:04

Φουντώνει το πρόβλημα με τα σκουπίδια στη Ζάκυνθο – Άκαρπες οι προσπάθειες να βρεθεί λύση

Φουντώνει το πρόβλημα με τα σκουπίδια στη Ζάκυνθο – Άκαρπες οι προσπάθειες να βρεθεί λύση - Media

 

Άκαρπη αποδείχτηκε η προσπάθεια που κατέβαλε, με την προσωπική του παρουσία στη Ζάκυνθο, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Διονύσης Παναγιωτóπουλος, να ανοίξει η πρόσβαση στον κορεσμένο ΧΥΤΑ του Σκοπού και να αποσυμφορηθεί η πόλη από τους τεράστιους όγκους σκουπιδιών.

Ο κ. Παναγιωτóπουλος βρέθηκε στη Ζάκυνθο σήμερα, με εντολή του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, σε μια προσπάθεια να πείσει του κατοίκους του Σκοπού να ανοίξουν την είσοδο του ΧΥΤΑ επικαλούμενος τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία που καιροφυλακτούν από την παράταση του προβλήματος.

Οι κάτοικοι ζήτησαν από τον κ. Παναγιωτóπουλο γραπτή διαβεβαίωση ότι σε τρεις μήνες θα έχει περάσει η διαχείριση των απορριμμάτων στην αποκαλούμενη ενδιάμεση λύση που θα εγκατασταθεί σε άλλη περιοχή, μακριά από το Σκοπό, κάτι για το οποίο ωστόσο δεν μπορούσε να δεσμευτεί ο γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Τα σκουπίδια παραμένουν για τέταρτη εβδομάδα εκτεθειμένα σε διάφορα σημεία στην πόλη και τα χωριά, με τη βροχή να έχει επιδεινώσει την ήδη άσχημη κατάσταση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.