search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:26
MENU CLOSE

Προελαύνει νικηφόρα στο Χαλέπι, ο Συριακός στρατός – Στα χέρια του συνοικία που έλεγχαν οι αντάρτες

26.11.2016 18:38
Προελαύνει νικηφόρα στο Χαλέπι, ο Συριακός στρατός – Στα χέρια του συνοικία που έλεγχαν οι αντάρτες  - Media

 

Ο συριακός στρατός ανέκτησε σήμερα τον έλεγχο της μεγαλύτερης συνοικίας στον τομέα που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, μετέδωσαν κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις “έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους τον τομέα Μασάκεν Χανάνο”, ενώ το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana έγραψε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εξουδετέρωσης ναρκών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΚΟ, Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντέλ Ραχμάν, «οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν το 80% του Μασάκεν Χανάνο και (σφυροκοπούν) το 20% που απομένει».

Απομένουν «λίγες εκατοντάδες μέτρα στις κυβερνητικές δυνάμεις για να κόψουν στα δύο τον τομέα των ανταρτών» απομονώνοντας το βόρειο από το νότιο τμήμα, δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων και των βομβαρδισμών στο Μασάκεν Χανάνο, δεκάδες οικογένειες που ζούσαν στις γειτονικές συνοικίες Σαχούρ και Χαϊνταριγέ εγκατέλειψαν τις εστίες τους με κατεύθυνση το νότιο τμήμα του ανταρτοκρατούμενου τομέα, προσθέτει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη μκο, το Σαχούρ στοχοθετήθηκε επίσης σήμερα από αεροπορικά πλήγματα, όπως και άλλες περιοχές του ανατολικού Χαλεπιού. Τουλάχιστον 11 άμαχοι σκοτώθηκαν.

Συνολικά, 212 άμαχοι, μεταξύ αυτών 27 παιδιά, σκοτώθηκαν από την έναρξη της επίθεσης εναντίον του ανατολικού Χαλεπιού την 15η Νοεμβρίου, επισημαίνει η ίδια πηγή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:25