search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:36
MENU CLOSE

Στην Κούβα ο Αλέξης Τσίπρας για τον Φιντέλ Κάστρο

27.11.2016 21:00
Στην Κούβα ο Αλέξης Τσίπρας για τον Φιντέλ Κάστρο - Media

 

Στην Κούβα θα μεταβεί τη Δευτέρα (28/11) ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να παραβρεθεί στη δημόσια λαική συγκέντρωση προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο, στην Plaza de la Revolucion, μαζί με άλλους αρχηγούς – κρατών.

Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το βράδυ για την Κούβα από όπου αναμένεται να επιστρέψει τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Κατά τα άλλα τη Δευτέρα, έως την ώρα αναχώρησης, θα ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμά του.

Στις 4 Δεκεμβρίου η κηδεία

Η κηδεία του Κουβανού ηγέτη θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου στο Σαντιάγο ντε Κούβα.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, έχουν προγραμματιστεί διάφορες εκδηλώσεις προς τιμήν του.

Πομπή με τις στάχτες του θα διασχίσει την Κούβα για τέσσερις ημέρες.

Το αντίο στο Facebook

Στο λογαριασμό του στο facebook ο Αλέξης Τσίπρας είχε γράψει, λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο:  «Στις τωρινές πολιτικές συνθήκες στον πλανήτη μας κάθε απόφαση, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να αναλύεται και να εφαρμόζεται με προσοχή, έγραφε η συγχαρητήρια επιστολή που είχα δεχθεί από τον ιστορικό ηγέτη της παγκόσμιας αριστεράς, τον Φιντέλ Κάστρο.

Ο ίδιος υπήρξε εγγυητής της αξιοπρέπειας και της ανεξαρτησίας του λαού του, ενώ έθεσε τις βάσεις για την περιφερειακή συνεργασία στη Λατινική Αμερική.

Η γενιά που φεύγει μας κληροδοτεί μια τεράστια ιστορική, συμβολική και πολιτική παρακαταθήκη, την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε σε συνθήκες εξόχως δύσκολες, με την αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού να έχει επέλθει, αλλά το όραμα του σοσιαλισμού να μην έχει βρει ακόμη την νέα άρθρωσή του.

Γι’αυτό και όπως λέει ο Φιντέλ, όσοι αγωνίζονται σήμερα για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που απειλούν τον πλανήτη, πρέπει να αναλύουν και να εφαρμόζουν με προσοχή κάθε πολιτική απόφαση.

Αντίο κομαντάντε. Ως την παντοτινή νίκη των λαών!».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15