search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26
MENU CLOSE

Ερντογάν και Πούτιν συζήτησαν για το Χαλέπι

30.11.2016 18:29
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας - Media

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε για την κατάσταση στο Χαλέπι με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνδιάλεξη των δύο ηγετών σήμερα, την τρίτη μέσα σε μία εβδομάδα, και σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην τουρκική προεδρία υπήρξε συμφωνία στο ότι είναι απαραίτητο να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός.

Οι πηγές αυτές ανέφεραν πως οι Ερντογάν και Πούτιν συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να υπάρξει ανακωχή και ότι είναι αναγκαία η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της πόλης.

Η Ρωσία είναι ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του καθεστώτος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ αντίθετα η Τουρκία υποστηρίζει τους αντάρτες οι οποίοι πολεμούν για να τον ανατρέψουν. Μολαταύτα οι δύο χώρες προσπαθούν να βρουν κοινό έδαφος μετά την έναρξη μιας διαδικασίας διμερούς επαναπροσέγγισης τον Αύγουστο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:21